AZ-uitblinker speelt 'grote rol' in tactische afspraken tegen Ajax

12 december 2021, 17:56

Ajax komt zondag vooralsnog niet door de opgetrokken muur van AZ heen. Voor het eerst in bijna twee jaar kregen de Amsterdammers geen schot op doel in een eerste helft en daarvoor gaven de analytici de credits aan AZ. Opvallend genoeg was spits Vangelis Pavlidis de man die veel complimenten kreeg.

"AZ doet het uitstekend. In dit lege stadion kun je de coaching ook horen, ze zijn enorm bezig met elkaar", zag Arnold Bruggink op ESPN. "Pavlidis speelt daar een grote rol in. Hij houdt de ballen heel goed bij zich en geeft medespelers de tijd om er goed uit te komen. Dat heb je nodig, anders komt Ajax elke keer snel opnieuw terug. Er is weleens kritiek geweest op Pavlidis, maar dit doet hij echt uitstekend."

Daarbij liet de analist beelden zien van de Griek, die de ballen bij zich houdt en ook betrokken is bij de tegenstoten van AZ, bij wie Jesper Karlsson samen met Pavlidis eigenlijk de tweekoppige aanval vormt. "Hij zet zijn medespelers aan het werk, door zijn lichaam tussen de bal en de verdediger te houden. Zo krijg je rust in het spel. Dat doet AZ heel goed, de vraag is alleen: hoelang kunnen ze dit volhouden?", vraagt Bruggink zich af.

Lees ook: Veel irritaties over optreden 'circus' Nijhuis bij Ajax - AZ

Collega Kenneth Perez vindt dat ook Ajax een prima niveau haalt. "Dus is het een spannende wedstrijd. De intensiteit is van beide kanten heel goed. Ajax is aan de bal heel goed, maar wel tot de zone waarin het pas echt pijn gaat doen. AZ speelt heel compact en gokt op Karlsson naast Pavlidis. Maar Ajax schakelt verdedigend wel echt om, daar steken ze heel veel arbeid in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen