Openda neemt Vitesse bij de hand naar plek vier

12 december 2021, 16:23   Bijgewerkt: 12 december 2021, 16:47

Vitesse heeft vandaag met pijn en moeite de punten in Arnhem gehouden. In het Gelredome draaide Loïs Openda hoogstpersoonlijk de 0-1 achterstand om, waardoor Heracles Almelo voor de zevende keer dit seizoen verloor met één doelpunt verschil. Het werd 2-1 voor Vitesse.

Vitesse probeerde vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief te pakken. Heracles Almelo liet dit allemaal toe door de thuisploeg het balbezit te gunnen. Dit leverde in een gelijkwaardige beginfase zowel voor Vitesse als Heracles Almelo nauwelijks gevaar op. Heracles Almelo loerde nadrukkelijk op de momenten dat de defensie van Vitesse uit positie liep en probeerde toe te slaan in de counter. Toch leverde een soepele counter van Vitesse het eerste gevaar op. Via een aanval over meerdere schijven kwam de bal voor de voeten van Thomas Buitink, maar hij had - in tegenstelling tot afgelopen donderdag - het vizier in de openingsfase nog niet op scherp staan, waardoor Janis Blaswich de bal kon keren. 

Enigszins tegen de verhouding in kwam Heracles Almelo toch op een 0-1 voorsprong. Kaj Sierhuis werd aan de rechterkant van het veld in de diepte gestuurd en slingerde de bal laag voor. Ploeggenoot Nikolai Laursen was de defensie van Vitesse te slim af, kwam bij de eerste paal vóór zijn directe tegenstander en met de buitenkant van de voet verschalkte de Deense Heracles-aanvaller keeper Jeroen Houwen in de verre hoek. Heracles Alemlo gaf de voorsprong echter snel weer uit handen.

Tijdens een Vitesse-aanval werd Riechedly Bazoer gevloerd, maar Jeroen Manschot twijfelde niet en gaf voordeel. Loïs Openda kon daardoor net buiten het zestienmetergebied de bal ontvangen, behendig naar binnen trekken en Janis Blaswich in de korte hoek passeren. Het was alweer het achtste doelpunt van de watervlugge aanvaller. Na de 1-1 was alleen Heracles Almelo nog dichtbij een doelpunt. Een lange bal werd door Kaj Sierhuis doorgekopt over de uitkomende Jeroen Houwen, maar Eli Dasa wist ternauwernood de bal van de lijn te werken, waardoor er met een gelijke tussenstand gerust werd. 

Het duurde tot ongeveer halverwege de tweede helft tot Heracles de schroom wat meer van zich afgooide. Vitesse leek te snakken naar het einde en de ruimtes werden steeds groter. Heracles Almelo kwam weliswaar steeds meer in balbezit, maar dit leverde amper hachelijke situaties op voor het doel van Vitesse-doelman Jeroen Houwen. De grootse kans van Heracles Almelo in de tweede helft kwam ver in de blessuretijd van de voet van invaller Adrian Szöke, maar zijn inzet werd knap gepareerd door Jeroen Houwen.

Door de overwinning profiteert Vitesse optimaal van het puntverlies van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles (0-0). De Arnhemmers klimmen naar de vierde plaats. Met een dubbele confrontatie tegen Sparta Rotterdam - waarvan één wedstrijd in de KNVB-beker - en een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle heeft Vitesse de volle buit in de maand december voor het grijpen. Heracles Almelo neemt het woensdag op in het bekertoernooi tegen AZ en sluit het jaar af met twee thuiswedstrijden tegen FC Groningen en SC Cambuur Leeuwarden.

Spelersbeoordelingen*

Opstelling Vitesse: Jeroen Houwen 6, Danilho Doekhi 6,5, Riechedly Bazoer 7, Jacob Rasmussen 6, Eli Dasa 6,5 (46. Million Manhoef 6), Matúš Bero 7, Sondre Tronstad 6,5, Daan Huisman 6,5 (65. Romaric Yapi 6), Maximilian Wittek 6,5, Loïs Openda 7,5 en Thomas Buitink 6

Opstelling Heracles Almelo: Janis Blaswich 5,5, Giacomo Quagliata 6,5, Marco Rente 6 (46. Sven Sonnenberg 6), Mats Knoester 6, Noah Fadiga 6, Luca de la Torre 5,5, Lucas Schoofs 6, Orestis Kiomourtzoglou 6, Kaj Sierhuis 6,5, Nikolai Laursen 6,5 (69. Sinan Bak?? 5,5) en Elias Sierra 6 (69. Adrian Szöke 6,5)

Man van de wedstrijd: Loïs Openda

* Spelers moeten minstens twintig minuten in actie zijn gekomen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen