Luuk de Jong mag zich bewijzen onder Xavi

12 december 2021, 15:36

Luuk de Jong krijgt een kans om zich te laten zien aan Xavi. De aanvaller mag in de basis beginnen tegen Osasuna, omdat Memphis Depay geblesseerd is. Het is een publiek geheim dat de trainer geen fan is van de statische spits, maar meer keuzemogelijkheden zijn er simpelweg niet. Het geeft De Jong de kans om het ongelijk van de oefenmeester te bewijzen.

Memphis raakte woensdagavond geblesseerd tegen Bayern München in het Champions League-duel, dat met 3-0 werd verloren waardoor de ploeg uitgeschakeld is voor het hoogste Europese niveau. Het was dus een vervelende avond voor de Catalanen, aangezien Memphis waarschijnlijk enkele weken aan de kant staat. Dat betekent dat De Jong bij een goed optreden wellicht de komende weken vaker mag starten. De laatste keer dat de spits aan de aftrap verscheen in La Liga was Ronald Koeman nog de trainer.

Onder Xavi speelde hij in de competitie slechts acht minuten, maar nu mag hij dus wel starten. Dat komt overigens niet helemaal als een verrassing. Op de persconferentie liet de oefenmeester al weten: "Luuk is een echte prof. Hij traint goed en heeft veel kwaliteiten. Hij biedt mogelijkheden." Die woorden zet de trainer dus kracht bij door hem daadwerkelijk in de basis neer te zetten.

Overigens mag ook zijn naamgenoot Frenkie starten. Daarnaast krijgt Samuel Umtiti een basisplaats. De centrale verdediger mocht afgelopen zomer weg en werd bij meerdere clubs aangeboden, maar de club wist hem niet te slijten. Mede omdat de Fransman zelfs niets zag in een vertrek, aangezien hij een behoorlijk salaris heeft in Nou Camp. Nu mag hij dus beginnen in een driemansdefensie, waar Xavi ook al voor koos tegen Bayern. Hij krijgt een plek tussen Gerard Piqué en Ronald Araújo in.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen