Fortuna pakt volle buit in kelderkraker door ketser van Lamprou

11 december 2021, 23:14

Fortuna Sittard heeft een heuse degradatiekraker tegen PEC Zwolle naar zijn hand gezet: 0-1. In een stroeve en veelal slaapverwekkende wedstrijd was het Nigel Lonwijk die uitstekend anticipeerde op een blunderende Kostas Lamprou. Zo deden de mannen uit Sittard uitstekende zaken in de strijd in de kelder van de Eredivisie en werd een gat van zes punten geslagen met De Blauwvingers.

Deze wedstrijd kon een heuse zespunter genoemd worden, aangezien het ging om een ontmoeting tussen de nummers 18 en 17 van de ranglijst. Bij een thuisoverwinning kon PEC eindelijk de hekkensluiterspositie van de Eredivisie overgeven aan Fortuna Sittard. Na het gelijkspel in Groningen waren de Zwollenaren erop gebrand om die laatste positie te verlaten. Fortuna was bezig aan een zeer negatieve reeks met grote nederlagen en moest zich in deze wedstrijd juist gaan herstellen om niet in een nog dieper dal te raken.

Zo gingen de ploegen de theepauze in met de brilstand nog op het bord, waarmee PEC de handjes mocht dichtknijpen. In de tweede helft duurde het stroeve spelbeeld voort, maar na ruim een uur spelen ontstond dan toch de openingstreffer. Seuntjens slingerde de bal maar eens voor het doel, waar de tot dan toe uitstekend keepende Lamprou er slecht uit zag. Hij liet de hoge voorzet los, waar Lonwijk optimaal van profiteerde: 0-1. Zo kreeg Fortuna Sittard toch loon naar werken en werd de taak heel zwaar voor PEC.

Met deze uitslag is het seizoen nog lang niet voorbij, maar Fortuna heeft nu toch wel een grote stap omhoog gezet. Na zes nederlagen op rij valt er eindelijk weer eens wat te juichen in Sittard. Nu is het puntenverschil met PEC zes punten en dus zitten de Blauwvingers nog dieper in de penarie, waar Fortuna juist weer naar boven kan kijken.

Opstellingen en beoordelingen:*

PEC Zwolle: Lamprou 5; Reijnders 5.5, Kersten 5 (85. Van den Berg -), Nakayama 5.5, Voet 5, De Wit 5.5; Van den Belt 5 (85. Landu -), Huiberts 5 (26. Pabai 5), Strieder 5 (73. Lagsir -); Kastaneer 5, Adzic 5 (73. Tedic -).

Fortuna Sittard: Van Osch 6; Tirpan 6 (79. Pinto -), Lonwijk 6.5, Samaris 6, Janssen 6, Cox 6; Tekie 5, Duarte 5, Rienstra 5.5; Flemming 5.5, Seuntjens 6.

Man of the Match: Nigel Lonwijk

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen