Utrecht blijft worstelen en morst punten tegen Go Ahead

11 december 2021, 20:46   Bijgewerkt: 11 december 2021, 22:08

In een oersaaie wedstrijd hebben FC Utrecht en Go Ahead Eagles elkaar in evenwicht gehouden. De defensief solide Deventenaren gaven het zwakke Utrecht nauwelijks ruimte om kansen te creëren en blijven in het spoor van het linkerrijtje. FC Utrecht kijkt inmiddels met vrees over de schouder naar de concurrentie. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Even leek FC Utrecht het dit seizoen eindelijk de aanval op de top in te kunnen zetten. René Hake beschikt over een uitstekende selectie die in de eerste weken van de nieuwe Eredivisie-campagne knap in het spoor bleef van de topclubs. Een dramatische serie in de competitie heeft Utrecht echter vaarwel laten zeggen tegen de top drie-droom. Van de laatste vijf duels verloren de Domstedelingen er drie, terwijl het tegen Go Ahead dus niet verder kwam dan een doelpuntloze remise.

Diezelfde Hahn groeide na de onderbreking uit tot de man van de wedstrijd. Invaller Bart Ramselaar nam het doel vanaf randje zestien onder vuur, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper. Een kopbal van Hidde ter Avest, een poging van Mark van der Maarel... Steeds weer groeide de Surinaams international uit tot de grote plaag van de subtopper. Toch werd hij bij de grootste kans geholpen door de lat. Dalmau kopte kort voor tijd hard op het aluminium.

De traditionele top in de Eredivisie lijkt het dit seizoen met z'n drieën te gaan uitvechten, wie er na dit seizoen vandoor gaat met de kampioensschaal. Achter Ajax, Feyenoord en PSV ontvouwt zich langzaam een fraaie strijd om de twijfelachtige eretitel 'best of the rest'. Het verrassend sterk gestarte SC Cambuur staat op de vijfde plek, terwijl ook Vitesse en FC Twente plaats vier in het vizier hebben. Dankzij het behaalde punt heroverde FC Utrecht de vierde plaats, maar niemand in de Galgenwaard zal tevreden zijn met het resultaat.

Komende dinsdag wacht voor FC Utrecht een kans op revanche. Dan wordt de tweede ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi afgewerkt. De Domstedelingen nemen het op tegen NAC Breda. Go Ahead Eagles, dat na de remise in Utrecht op de keurige tiende plaats staat, ontvangt in eigen huis Eerste Divisionist Roda JC.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: Eric Oelschlägel 6; Hidde ter Avest 6, Mike van der Hoorn 6,5, Mark van der Maarel 6, Arthur Zagré 5 (57. Django Warmerdam 6); Adam Maher 6,5, Quinten Timber 6,5, Bart Ramselaar 5,5; Simon Gustafson 5 (80. Mohamed Mallahi -), Anastasios Douvikas 4,5 (57. Adrian Dalmau 6,5), Remco Balk 4,5 (57. Sander van de Streek 6)

Go Ahead Eagles: Warner Hahn 7; Boyd Lucassen 6,5 (80. Bas Kuipers -), Jay Izdes 6,5, Joris Kramer 6,5, Justin Bakker 6, Mats Deijl 6; Luuk Brouwers 6, Philippe Rommens 6, Ragnar Oratmangoen 6,5 (89. Ogechika Heil -); Isac Lidberg 5,5 (80. Jacob Mulenga -), Iñigo Córdoba 5 (80. Giannis Botos -)

Man of the match: Warner Hahn

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen