Liverpool doet Gerrard pijn, Chelsea laat langs Leeds

11 december 2021, 21:05

Liverpool, Chelsea en Arsenal hebben zaterdagavond allemaal drie punten gepakt in de strijd om de bovenste plaatsen in Engeland. Liverpool en Chelsea hadden echter wel moeite met Aston Villa en Leeds United. Arsenal kende op zijn beurt weinig problemen met Southampton.

Liverpool - Aston Villa 1-0

Op Anfield bleef de Nederlandse inbreng beperkt tot Virgil van Dijk. Aan de zijde van Villa bleef Anwar El Ghazi namelijk negentig minuten op de bank. Steven Gerrard dacht lange tijd met de bezoekers voor een stuntje te kunnen gaan zorgen tegen zijn oude liefde. Halverwege de tweede helft sloeg Liverpool toch toe. Mohamed Salah verdiende een strafschop en schoot vanaf elf meter zelf de 1-0 tegen de touwen. Die ene treffer bleek voldoende voor de overwinning en dus blijft Liverpool in het spoor van koploper Manchester City, dat eerder met 1-0 van Wolves won.

Chelsea - Leeds United 3-2

Ook Chelsea had het voor eigen publiek zeker niet gemakkelijk. Hakim Ziyech en Crysencio Summerville zagen vanaf de bank hoe de bezoekers verrassend op 0-1 kwamen. Na een klein half uur spelen bleef de Braziliaan Raphinha rustig vanaf de stip. Daarna was de hoofdrol weggelegd voor Jorginho. Hij benutte een strafschop en zette Chelsea zo op 2-1. Joe Gellhardt leek Leeds vervolgens een puntje te bezorgen, maar in extremis ging dat feest alsnog niet door. Jorginho was andermaal trefzeker vanaf elf meter en hielp de thuisploeg aan de broodnodige punten.

Arsenal - Southampton 3-0

Zonder de disciplinair geschorste aanvoerder Pierre-Emerick Aubameyang had Arsenal weinig moeite met laagvlieger Southampton. De Londenaren zijn na een stroeve start uitstekend bezig en hebben weer eens uitzicht op Europees voetbal. Binnen het half uur was het treffen in het Emirates Stadium eigenlijk al beslist door doelpunten van Alexandre Lacazette en Martin Ødegaard. Daarmee was de koek nog niet op voor de fans van Arsenal. In de tweede helft was het slotakkoord namelijk voor Gabriel dos Santos Magalhaes, die de eindstand bepaalde op 3-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen