Bayern moeizaam langs Mainz, Dortmund verspeelt punten

11 december 2021, 17:29   Bijgewerkt: 11 december 2021, 18:00

In de Bundesliga heeft koploper Bayern München zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan. De lijstaanvoerder won zelf met 2-1 van FSV Mainz en zag achtervolger Borussia Dortmund met 1-1 gelijkspelen op bezoek bij VfL Bochum. Het verrassende SC Freiburg ging in extremis onderuit.

Bayern München - FSV Mainz 2-1

Na de klinkende overwinning op FC Barcelona in de Champions League kreeg Bayern in eigen huis bezoek van FSV Mainz. Zonder Jeremiah St. Juste (geblesseerd) en Jean-Paul Boëtius (bankzitter) kwamen de gasten verrassend op 0-1 via Karim Onisiwo. Mainz ging met die voorsprong aan de thee, maar incasseerde kort na de rust de gelijkmaker van Kingsley Coman. Mainz hield daarna lang stand, maar moest een kwartier voor tijd toch capituleren. Invaller Boëtius zag hoe jongeling Jamal Musiala de 2-1 voor zijn rekening nam en Bayern verzekerde van een driepunter.

VfL Bochum - Borussia Dortmund 1-1

Achtervolger Dortmund was zonder de geblesseerde Donyell Malen niet in staat om de jacht op Bayern te vervolgen. Bochum nam in het eigen Vonovia Ruhr Stadion de leiding door een benutte strafschop van Sebastian Polter, die vorig seizoen nog bij Fortuna Sittard speelde. In het tweede bedrijf probeerde Dortmund met man en macht voor de gelijkmaker te zorgen. Een treffer van Marius Wolf werd echter afgekeurd vanwege hinderlijk buitenspel. In de slotfase redde Julian Brandt een puntje voor de gasten, maar meer zat er niet in voor Dortmund.

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 1-2

Met Mark Flekken onder de lat presteert Freiburg dit seizoen boven alle verwachtingen. De manschappen van trainer Christian Streich hebben vooralsnog zelfs uitzicht op een ticket voor de Champions League. Tegen Hoffenheim stond Freiburg echter al na drie minuten op achterstand. David Raum opende snel de score, maar zag dat Nico Schlotterbeck halverwege de eerste helft de 1-1 verzorgde. In het tweede bedrijf miste Vincenzo Grifo een strafschap namens Freiburg en kreeg de gastheer het deksel op de neus. Diep in blessuretijd maakte Chris Richards er 1-2 van.

Overige uitslagen

Hertha BSC - Arminia Bielefeld 2-0

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach 4-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen