FC Barcelona toont interesse in 'nieuwe Luis Suárez'

11 december 2021, 16:38

FC Barcelona heeft zijn oog laten vallen op Agustín Álvarez, zo claimt Mundo Deportivo. De twintigjarige aanvaller van CA Peñarol wil in januari de overstap naar Europa maken en de Catalaanse club ziet het wel zitten om hem op te pikken.

Álvarez is een Uruguayaanse aanvaller die in eigen land vel wordt vergeleken met Luis Suárez. De speler van Peñarol was dit seizoen in veertig wedstrijden goed voor 23 doelpunten. Tien daarvan maakte hij in de Copa Sudamericana, waar Peñarol tot de halve finale reikte. In de nationale competitie veroverde de club de landstitel.

Peñarol zou om en nabij de twaalf miljoen euro vragen voor Álvarez. Het is nog maar de vraag is of Barcelona bereid is dat bedrag te betalen. De Catalanen kennen grote financiële zorgen en bevinden zich niet in de situatie om een gokje te wagen. Álvarez staat te boek als een groot talent, maar heeft zich nog niet in een grote competitie bewezen.

Barça zou ondertussen ook de verrichtingen van een andere Uruguayaanse aanvaller in de gaten houden: Matías Arezo, een negentienjarige spits van River Plate (de Uruguayaanse, niet de Argentijnse). De jonge aanvaller was dit seizoen goed voor zestien doelpunten en acht assists. Hij moet naar verluidt zo'n acht miljoen euro kosten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen