Vitesse: UEFA-besluit kan nog paar dagen op zich wachten

11 december 2021, 13:03

Vitesse verwacht dat het nog een aantal dagen kan duren voordat er duidelijkheid is over de gevolgen van de geschrapte wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais. Eerder op de dag maakte de UEFA bekend dat er tevergeefs is gezocht naar een alternatieve speeldatum voor het groepsduel dat afgelopen donderdag werd afgelast.

Nu de wedstrijd tussen Spurs en Rennes niet meer wordt gespeeld, lijkt Vitesse zich te mogen opmaken voor de tussenronde van de Conference League. De Arnhemse club wil echter niet op de zaken vooruit lopen en stelt nog in afwachting te zijn van de precieze gevolgen van het besluit om de wedstrijd tussen de Engelse en Franse club niet meer in te halen. De tuchtcommissie van de UEFA zal zich hier de komende dagen over buigen.

De kans is groot dat er voor komende maandag nog geen duidelijkheid is. Dan vindt de loting voor de tussenronde van de Conference League plaats. Vitesse zal waarschijnlijk in hetzelfde balletje als Tottenham Hotspur zitten. Het gevolg hiervan is dat de Arnhemmers niet kunnen loten tegen Leicester City, omdat clubs uit hetzelfde land niet aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Omdat Vitesse ook PSV niet kan loten, blijven er zes mogelijke tegenstanders over. Dat zijn Sparta Praag, Leicester City, Fenerbahçe, Olympique Marseille, FC Midtjylland, Celtic, Rapid Wien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen