SC Cambuur stoomt door: "We wilden Henk de Jong trots maken"

SC Cambuur stoomt door: "We wilden Henk de Jong trots maken"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 december 2021 – SC Cambuur bracht Henk de Jong vrijdagavond een eerbetoon door op bezoek bij Willem II de vierde opeenvolgende uitzege in de Eredivisie te boeken (1-3). Na afloop van de wedstrijd in Tilburg werd vooral teruggeblikt op de vreemde week, waarin bekend werd dat de 57-jarige trainer vanwege een cyste in zijn hoofd voorlopig uit de roulatie is.

Bij het betreden van het veld van het Koning Willem II Stadion droegen de spelers van Cambuur t-shirts met de tekst 'In Henk we trust'. "Dat tekent de club", aldus Pascal Bosschaart na afloop tegen Omrop Fryslân. De assistent-trainer neemt bij afwezigheid van De Jong de honneurs waar in Leeuwarden. "Het is een familieclub, de ploeg is heel hecht. Niet alleen de spelersgroep, maar ook de staf. Het is fantastisch."

Lees ook: Schrik zit er flink in bij SC Cambuur: "Dat komt wel aan"

Volgens Alex Bangura wilden de speler met de t-shirts een statement maken. "Deze overwinning is ook voor hem. We wilden hem trots maken en dat hebben we gedaan", aldus de linkervleugelverdediger, die vindt dat Cambuur als verdiende winnaar van het veld stapte. "We speelden hartstikke goed, we voetbalden onder de druk uit en kregen kansen. Het bleef alleen 0-0. Maar in de rust wisten we: als we zo door blijven spelen, dan komt het goed. We werden ervoor beloond."

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer De Jong terugkeert als trainer van Cambuur. De trainer wordt op dit moment verder onderzocht en zal binnenkort beginnen aan een behandeling. "We gaan nu bekijken hoe we de cyste in mijn hoofd het best kunnen behandelen en we gaan er vanuit dat alles goed gaat komen. Tot die tijd heb ik alle vertrouwen in de spelers en technische staf om de ingezette lijn door te trekken", zei de trainer eerder deze week.

Reacties

gerelateerd