ADO knokt zich langs Jong AZ, zeperd voor De Graafschap

10 december 2021, 22:10   Bijgewerkt: 10 december 2021, 22:15

In de jacht op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie heeft ADO Den Haag vrijdagavond drie belangrijke punten gepakt. De Hagenaars wonnen in eigen huis 3-2 van Jong AZ, terwijl concurrent De Graafschap verrassend onderuit ging. FC Emmen pakte in extremis wel de zege.

ADO Den Haag - Jong AZ 3-2

Nadat Thomas Verheijdt ADO in de 23e minuut op 1-0 had gebracht, leek de thuisploeg een gemakkelijke avond tegemoet gaan. Niets bleek echter minder waar, want de Alkmaarse beloften gingen dankzij Zico Buurmeester en Iman Griffith namelijk met een 1-2 voorsprong aan de thee. De tweede helft was amper begonnen of ADO had die achterstand alweer weggepoetst. Verheijdt schoot een strafschop binnen en Sem Steijn scoorde via een verdediger van de gasten. Daar bleef het bij in het Cars Jeans Stadion.

De Graafschap - Helmond Sport 0-1

In Doetinchem zat het De Graafschap zeker niet bij tegen laagvlieger Helmond Sport. De thuisploeg kreeg veel kansen, maar slaagde er niet in om die te verzilveren. In de slotfase van de wedstrijd gingen de bezoekers steeds meer te geloven in een stuntje en werd de lat geraakt door Jelle Goselink. De 0-1 kwam er daarna alsnog. Invaller Dylan Seys was alert en tikte uit het niets de enige treffer van de wedstrijd binnen. De Graafschap was daarna niet bij machte om dit nog om te keren.

FC Emmen - FC Dordrecht 2-1

Trainer Dick Lukkien had voorafgaand al gewaarschuwd dat het treffen met hekkensluiter FC Dordrecht zeker niet eenvoudig zou worden voor zijn FC Emmen. Dat bleek al toen beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten voor de rust. In het tweede bedrijf sloegen de gasten uit Zuid-Holland vervolgens verrassend toe via Stijn Meijer. Dordrecht rook even aan het stunt, maar Lucas Bernadou zorgde kort na de openingstreffer al voor de gelijkmaker. Diep in blessuretijd werkte Ben Scholte vervolgens nog de 2-1 binnen.

Overige uitslagen

FC Eindhoven - Telstar 1-1

NAC Breda - Almere City FC 1-1

Roda JC - FC Den Bosch 3-2

VVV-Venlo - Jong FC Utrecht 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen