Excelsior pakt periode na late uitglijder Jong Ajax

10 december 2021, 21:59

Excelsior heeft vrijdagavond de tweede periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie in de wacht gesleept. De Rotterdammers wonnen zelf met 2-1 van MVV Maastricht en zagen concurrent Jong Ajax gelijkspelen op bezoek bij TOP Oss. Zodoende ging de prijs alsnog naar Kralingen.

TOP Oss - Jong Ajax 1-1

Met onder meer Danilo, Mohamed Daramy en Jay Gorter in de basis had Jong Ajax het zeker niet gemakkelijk in Noord-Brabant. Het kwakkelende TOP, de nummer negentien van de ranglijst, bleek een lastige tegenstander voor de manschappen van trainer John Heitinga. Een doelpunt van Nordin Musampa leek de Amsterdamse talenten aan een fraaie bokaal te helpen. In de absolute slotfase ging het alsnog mis. Kay Tejan kopte TOP een minuut voor tijd nog op 1-1 en zorgde voor feest bij de spelers van Excelsior.

Excelsior - MVV Maastricht 2-1

De Rotterdammers wisten vooraf al dat er hoe dan ook gewonnen moest worden om uitzicht te houden op de periodetitel. In het eigen Van Donge & De Roo Stadion werd de gastheer aan de hand genomen door goalgetter Thijs Dallinga. Halverwege het eerste bedrijf knalde hij de 1-0 tegen de touwen en kort na de thee sloeg de topschutter andermaal toe. Op aangeven van Siebe Horemans knikte hij de bal fraai achter doelman Romain Matthys: 2-0. In de slotfase werd het door een eigen doelpunt van Mats Wieffer nog spannend, maar verder dan 2-1 kwam MVV niet.

FC Volendam - Jong PSV 3-2

Koploper Volendam maakte ook nog kans op de prijs, maar houdt zich in de Keuken Kampioen Divisie vooral bezig met de koppositie. In het Kras Stadion leek het zo dat Jong PSV niet in staat was om de lijstaanvoerder dwars te zitten. Boy Deul zorgde met het hoofd al vroeg voor de 1-0 en tien minuten later schoot Robert Mühren vanaf elf meter de tweede Volendamse treffer binnen. Na de thee deed ook Ibrahim El Kadiri op fraaie wijze een duit in het zakje. Daarna zakte Volendam in en kwam Jong PSV via Johan Bakayoko en Mohamed Nassoh nog terug tot 3-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen