'AZ kan het Ajax moeilijk maken, maar het kan ook 5-0 worden'

10 december 2021, 20:45

AD-journalist Maarten Wijffels kijkt uit naar het treffen tussen Ajax en AZ, aankomende zondag. Hoewel Ajax bovenaan staat en de Alkmaarders met een achtste plaats een teleurstellend seizoen beleven, kan het volgens Wijffels alle kanten op in de Johan Cruijff ArenA.

"AZ heeft een ploeg die een geweldige wedstrijd kan spelen en het Ajax hartstikke moeilijk kan maken, maar het kan ook 5-0 worden', begint de journalist in de AD Voetbalpodcast. "Dat klinkt dan misschien lekker makkelijk, maar zo is het wel met AZ. Het blijft nog steeds wel een team dat een paar spelers heeft die iets verrassends kunnen doen."

Wijffels vraagt zich hardop af hoe AZ Ajax zal proberen te bestrijden. "Stellen zij zich iets verdedigender op? Of juist niet? Laat die ploegen ervoor zorgen dat ze allebei zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven. Ajax zorgt daar wel voor, maar laat AZ dat ook proberen. Dan zien ze wel hoeveel het staat na zestig minuten."

Lees ook: De Wit treft met AZ oude club: "Kunnen zondag flinke stap zetten"

AZ pakte dit seizoen nog geen punten tegen de traditionele topclubs. Eerst werd in eigen huis met 0-3 verloren van PSV, een aantal weken geleden was Feyenoord in De Kuip met 1-0 te sterk. Toen viel de winnende treffer van Cyriel Dessers in de dying seconds van de blessuretijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen