Flick duidelijk over rol Hummels bij Duitsland: "Nu niet het niveau"

10 december 2021, 19:28

Mats Hummels lijkt voorlopig geen kans meer te krijgen bij de nationale ploeg van Duitsland. De 32-jarige verdediger heeft sinds de komst van Hansi Flick geen oproep meer gekregen en lijkt daar ook niet snel meer op te hoeven rekenen.

Flick laat weten de voorkeur te geven aan concurrenten als Antonio Rüdiger, Matthias Ginter, Thilo Kehrer en Jonathan Tah. "Op dit moment heeft Hummels niet het niveau, de kwaliteit in zijn spel", begint Flick in een interview met RTL/ntv. "Maar dat betekent niet dat hij helemaal niet meer wordt opgeroepen. Iedereen kent zijn kwaliteit, dus als we hem echt nodig hebben, zullen we hem bellen."

Flick weet wel waar het is misgegaan voor Hummels. "Hij heeft flinke blessureproblemen gehad. Hij zal tijd nodig hebben om weer op honderd procent te komen. Hij krijgt die tijd van ons. We hebben op dit moment gelukkig geen problemen in de as van de defensie." Hummels speelde zijn laatste wedstrijd voor Die Mannschaft op 29 juni 2021, in de achtste finale van het EK tegen Engeland.

Lees ook: Opmerkelijk: Ajax gematst met bizarre rode kaart Hummels

Bij Borussia Dortmund maakt Hummels dit jaar ook geen al te beste indruk. De verdediger ging afgelopen weekend tegen Bayern München (2-3 verlies) opzichtig in de fout en maakte ook in de Champions League-duels tegen Ajax geen goede indruk. Zo kreeg de verdediger in het thuisduel met de Amsterdammers een rode kaart, al was die wel discutabel te noemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen