L'Équipe: Haller is beste speler in groepsfase Champions League

10 december 2021, 17:20

Het Franse voetbalmagazine L'Équipe heeft Sébastien Haller opgenomen in het beste elftal uit de groepsfase van de Champions League. Extra mooi voor de aanvaller van Ajax: hij heeft het hoogste gemiddelde van álle spelers die tot nu toe meededen aan het miljardenbal.

L'Équipe beoordeelt na iedere Champions League-wedstrijd de spelers en na alle punten bij elkaar op te hebben geteld, verschijnt Haller dus bovenaan in het individuele klassement. De Franse Ivoriaan was tot dusver tien keer trefzeker in de groepsfase en heeft in de spotkrant een gemiddelde beoordeling van 7,83.

Haller is overigens niet de enige Ajacied die kan rekenen op een goede beoordeling van L'Équipe, want de oud-spits van FC Utrecht en West Ham United wordt vergezeld door zijn ploeggenoot Anthony. Verder wordt het 'elftal van de groepsfase' vooral gevormd door spelers van Bayern München. Opvallend genoeg niet Robert Lewandowski, maar Leon Goretzka, Kingsley Coman, Alphonso Davies en Lucas Hernandez zijn de afgevaardigen.

Lees ook: Haller verbaast Van Basten: "Dat vind ik opvallend goed"

Opvallend is ook dat Paris Saint-Germain – dat niet kan terugkijken op de meest overtuigende groepsfase - met drie spelers is vertegenwoordigd in het elftal. Onder andere doelman Gianluigi Donnarumma maakt onderdeel uit van dat team. Liverpool kende daarentegen als groepswinnaar een veel betere start van het toernooi, maar bij de club van coach Jürgen Klopp zien alleen Mohamed Salah terug in het klassement.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen