De Wit treft met AZ oude club: "Kunnen zondag flinke stap zetten"

10 december 2021, 15:59

AZ is bezig aan een wisselvallig seizoen. De Alkmaarders staan achtste in de Eredivisie en dus dreigt de doelstelling, een plaats bij de eerste vier, in gevaar te komen. Zondag wacht het uitduel bij koploper Ajax in Amsterdam.

Voor AZ-middenvelder Dani de Wit is het een weerzien met zijn oude werkgever. En dat blijft 'altijd mooi', vindt hij. "Ja, ik kijk heel plezierig terug op mijn periode in Amsterdam. Ik heb er dertien jaar gespeeld, een mooie tijd gehad", zegt De Wit bij AZ TV. "Maar nu speel ik bij AZ, waar ik het enorm naar mijn zin heb. Dus het is aan ons om Ajax te verslaan. We weten allemaal hoe we er inzaten, met drie keer een gelijkspel. Dat is te veel en dat kan niet als je AZ bent. We hebben nu met drie zeges de goede lijn te pakken, dat zie je ook aan de ranglijst. Het rechterrijtje is niet waar AZ thuishoort. En we willen nog verder klimmen, die stap kunnen we zondag ook weer zetten."

In Amsterdam wacht AZ in ieder geval een echte test. Ajax staat bovenaan, scoort erop los en heeft in competitieverband nog maar twee doelpunten om de oren gekregen. "Ja, het is een flinke uitdaging. We weten allemaal waar we weer staan. Ik weet niet hoe het krachtsverschil is tussen beide teams. We weten dat Ajax een heel goede ploeg heeft die ook dit jaar weer goed presteert. Maar we weten ook wat wij kunnen, alleen laten we dat niet elke wedstrijd zien. Dat moet zondag wel, dan kunnen we het ze zeker lastig maken", aldus De Wit.

Lees ook: De Wit staat voor rentree: "Genoeg om voor te vechten"

De Wit verruilde voor aanvang van het seizoen 2019/20 het rood-wit van Ajax voor de kleuren van AZ. Bij de Alkmaarders lukte hem wat in de hoofdstad niet lukte: een basisplaats veroveren. In zijn eerste seizoen bij AZ speelde hij tot het staken van de competitie met Ajax om de eerste plaats in de Eredivisie. Afgelopen seizoen werden de Alkmaarders derde, kort achter PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen