Kogel door de kerk: Fraser blijft spelersgroep Sparta trouw

Kogel door de kerk: Fraser blijft spelersgroep Sparta trouw

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 december 2021 – Henk Fraser blijft trainer van Sparta. Daar was onduidelijkheid over nadat Henk van Stee, de technisch directeur met wie hij goed samenwerkte, na een ruzie binnen het bestuur opstapte. Fraser koos er uiteindelijk echter voor om zijn spelersgroep trouw te blijven. 

Volgens RTV Rijnmond zou aanvoerder Adil Auassar Fraser namens de spelersgroep namelijk gevraagd hebben om te blijven. De trainer gaf eerder al aan dat zijn spelers een belangrijke rol zouden spelen in zijn uiteindelijke besluit. "Ik wil eerst met Henk van Stee praten, daarna met mijn spelers en daarna met Manfred Laros. Mijn beslissing zal ik nemen in het belang van Sparta", zei de trainer tegenover het Algemeen Dagblad toen het nieuws van Van Stee net naar buiten kwam. 

In zijn gesprek met RTV Rijnmond liet Fraser wel blijken dat het geen makkelijk besluit was. "Sparta beseft misschien niet wat het verliest met het vertrek van Van Stee", was hij kritisch op diens vertrek. "Hij was heel belangrijk. Ik verlies mijn sparringspartner." Toch gaf de spelersgroep uiteindelijk dus de doorslag. "Ik heb nog steeds vertrouwen in de club en de club in mij. Dus we gaan ervoor."

De onrust binnen Sparta begon na een ruzie tussen Van Stee en algemeen directeur Manfred Laros. Laatstgenoemde was er niet blij mee dat Van Stee openlijk over transferbedragen sprak, terwijl de technisch directeur zich boos maakte dat er geen groter spelersbudget beschikbaar werd gesteld. Het leidde tot het vertrek van Van Stee en veel speculaties, maar aan dat laatste lijkt nu een einde te zijn gekomen. 

Reacties

gerelateerd