Renovatie Barcelona krijgt vorm: 'Zelfs Frenkie mag vertrekken'

Renovatie Barcelona krijgt vorm: 'Zelfs Frenkie mag vertrekken'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

10 december 2021 – Na de uitschakeling in de Champions League nemen de geluiden over een renovatie van de selectie van FC Barcelona toe. Ook vrijdagochtend verscheen er in de Spaanse pers weer een lijst met namen die naar verluidt al in januari zouden mogen vertrekken. 'Zelfs naar aanbiedingen voor Frenkie de Jong en Marc-André ter Stegen zal worden gekeken.'

Naast de twee sterkhouders bevatte de lijst van Mundo Deportivo nog een hoop andere namen. Zo zou Barcelona zich actief gaan inzetten om onder meer Luuk de Jong en Sergino Dest in de winter te slijten. De Jong is op initiatief van Ronald Koeman gehuurd van Sevilla - met aankoopoptie - maar komt in de plannen van Xavi niet voor. Dat geldt ook voor Dest, die in Camp Nou nog een contract heeft tot medio 2025.

Lees ook: 'Xavi eist verbetering Dest: toekomst bij Barça op het spel'

Dest werd in een adem genoemd met Óscar Mingueza en gesteld werd dat het besluit om de twee te laten vertrekken deels gebaseerd is op hun optreden tegen Bayern München. Tot slot werden Philippe Coutinho en Samuel Umtiti genoemd. Bekend is dat het tweetal een flink salaris hebben, waar de club in de huidige situatie graag vanaf zal willen. De twee grootverdieners liggen nog vast tot medio 2023.

Al direct na de uitschakeling klonken de geruchten over een 'schoonmaakoperatie' van alle kanten. In de Italiaanse media werd daarbij naast Dest en Frenkie de Jong ook de naam van Memphis Depay genoemd. 

Lees ook: 'FC Barcelona wil grote schoonmaak: Frenkie, Luuk en Memphis'
Lees ook: Harde conclusie na CL-deceptie: "Frenkie moet weg bij Barcelona"

Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd