Valk over debuut voor Feyenoord en Berghuis-screenshot

10 december 2021, 09:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sem Valk is een van de Feyenoorders die donderdagavond debuteerden in het eerste elftal. De negentienjarige centrumverdediger vertelde na afloop dat het was zoals hij het zich had voorgesteld. "Publiek in het stadion had het helemaal afgemaakt, maar verder geen onaardige opmerkingen over die eerste paar minuutjes."

Tegenover ESPN legde Valk uit dat hij ook in de voorbereiding al meedeed en gedurende het seizoen al af en toe met het eerste elftal meetrainde. "Dat is al fantastisch. Het niveau op de training is hartstikke hoog, daar kan je elke dag weer nieuwe dingen leren." In het bijzonder noemde hij de naam van Gernot Trauner. "Van hem kan ik heel veel leren. In z'n duels, z'n verdedigende arbeid en ook aan de bal is hij natuurlijk hartstikke goed."

Valk omschreef zichzelf als een verdediger die aan de bal sterk is. "Ik ben lang middenvelder geweest. De laatste twee jaar ben ik veel gegroeid, ik ben nu 1,95 meter, dus daarom ben ik weer naar achteren geschoven. Vooral in het verdedigen kan ik nog veel leren. Duelkracht, vooruit verdedigen, dat zijn vooral de aandachtspunten", aldus de debutant.

Berghuis

De afgelopen zomer haalde Valk al even het nieuws, toen er na het vertrek van Steven Berghuis naar aartsrivaal Ajax een screenshot uitlekte van de groepsapp van de Feyenoord-spelers. Deze bleek door de jonge verdediger gedeeld te zijn. "Dat is iets waar ik veel spijt van heb en wat ik graag achter me wil laten. Ik heb mijn excuses aangeboden aan de groep en zij hebben het geaccepteerd, dus hopelijk kunnen we goed door", sloot hij af.

Lees ook: Ook Linssen veranderde telefoonnummer na uitgelekt screenshot

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen