Feyenoord pakt hoogste aantal Europese zeges in één seizoen

9 december 2021, 23:01   Bijgewerkt: 10 december 2021, 09:13

Feyenoord kan met een uitstekend gevoel terugkijken op de groepsfase van de Conference League. Na de eenvoudige 2-1 overwinning op Maccabi Haifa gaat het als ongeslagen groepswinnaar de koker in voor de loting van de achtste finales. Cyriel Dessers en Reiss Nelson – die zijn eerste treffer maakte in dienst van Feyenoord – namen de doelpunten voor hun rekening. In de blessuretijd redde Dean David de eer namens de Israëliërs, maar de achtste Europese zege (het hoogte aantal ooit in één seizoen) was een feit. 

Het gaat Feyenoord momenteel voor de wind, zowel nationaal als internationaal. In de Eredivisie staan de Rotterdammers op de tweede plaats met slechts één punt minder dan koploper Ajax. Ook in de Conference League doet Feyenoord het goed. Voorafgaand aan het treffen met Maccabi was het al zeker van de groepswinst. Dat gaf Arne Slot de gelegenheid om wat wijzigingen door te voeren in de basisopstelling. Dat deed hij op maar liefst vijf posities. Zo verschenen Naoufal Bannis, Mark Diemers, Ramon Hendruks, Nelson en João Teixeira aan de aftrap.

Dat zal ongetwijfeld wennen zijn geweest voor iedereen, wat ook te zien was in de openingsfase. Feyenoord begon wat weifelend aan het duel met Maccabi. Het had moeite met het opzetten van een goede aanval. Dat duurde tot de twintigste minuut, waarna Cyriel Dessers in een tijdsbestek van drie minuten drie grote kansen kreeg. Maccabi-goalie Roi Mishpati toonde zich telkens een waren sta-in-de-weg voor de Belgische goaltjesdief, die de bal er van dichtbij maar niet in kreeg.

Zo ging Feyenoord alsnog met een voorsprong op zak richting de kleedkamer en kwam er een eind aan een probleemloze eerste helft. Slot zag dat ook en besloot om speeltijd te geven de jongelingen Sem Valk (19) en Lennard Hartjes (18). Zij zagen dat Maccabi beter voor de dag kwam in het tweede bedrijf en ook kansen kreeg. De grootste was voor Yuval Ashkenazi, die een vrije doortocht had richting Justin Bijlow, maar faalde in de afronding. Niet veel later werd de Feyenoord-goalie opnieuw getest, ditmaal door Dolev Haziza.

Opstellingen en beoordelingen

Feyenoord: Justin Bijlow 6.5; Marcus Pedersen 6 (46. Mimeirhel Benita 6), Lutcharel Geertruida 6, Marcos Senesi 6 (57. Sem Valk 5.5), Ramon Hendriks 6; Mark Diemers 6.5, Fredrik Aursnes 6 (57. Lennard Hartjes 5.5), João Teixeira 5.5 (71. Antoni Milambo 5.5); Naoufal Bannis 6, Cyriel Dessers 6.5, Reiss Nelson 7 (79. Aliou Baldé -)

Man of the match: Reiss Nelson

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen