Assists Karsdorp goud waard, Promes pakt groepswinst

9 december 2021, 20:47

AS Roma gaat als groepswinnaar verder naar de knock-outfase van de Conference League. De ploeg van trainer José Mourinho profiteerde optimaal van een uitglijder van Bodø/Glimt door zelf met 2-3 te winnen van CSKA Sofia. Rick Karsdorp onderscheidde zich met twee assists in positieve zin. Quincy Promes plaatste zich met Spartak Moskou voor de achtste finale van de Europa League door Legia Warschau met 0-1 te verslaan.

CSKA Sofia - AS Roma 2-3

AS Roma wist wat het te doen stond: zelf winnen van CSKA Sofia en dan maar hopen dat Bodø/Glimt punten laat liggen tegen Zorya Luhansk. En zo geschiedde. Roma deed wat het moest doen in de Bulgaarse hoofdstad, terwijl de Noorse concurrent vele kilometers verderop bleef steken op een 1-1 gelijkspel.

De Romeinse overwinning werd ingeleid door een assist van Karsdorp, die met een lage voorzet Tammy Abraham vond. De Nederlands-Engelse tandem nam ook de 3-0 voor zijn rekening. Tussendoor was Borja Mayoral trefzeker voor Roma. De thuisploeg kwam in de slotfase mede dankzij een goal van Yanic Wildschut nog wel terug tot 2-3, maar de Italiaanse zege kwam niet meer in gevaar. En door de remise van Bodø/Glimt mag Roma de tussenronde overslaan.

Legia Warschau - Spartak Moskou 0-1

Spartak Moskou had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Legia Warschau niet alles in eigen hand. Een zege in Polen zou in elk geval Europese overwintering opleveren. Dankzij een vroeg doelpunt van Zelimkhan Bakaev werden de drie punten bijgeschreven. De zege kreeg extra glans door de overwinning van Napoli tegen Leicester City, want de Russen zijn op de laatste speeldag van de groepsfase naar de eerste plaats geklommen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen