Van Bronckhorst en Bosz doen elkaar pijn in onderling duel

9 december 2021, 20:41

Peter Bosz heeft Giovanni van Bronckhorst het eerste puntverlies bezorgd als manager van Rangers FC. Hoewel de Nederlandse coach van de Schotste grootmacht op voorsprong kwam op Franse bodem, eindigde het duel uiteindelijk onbeslist (1-1). Voor de verhoudingen in de poule maakte het overigens weinig uit, want die stond voor de wedstrijd al vast.

Lyon, dat alle vijf voorgaande wedstrijden gewonnen had, heeft het in de Franse competitie moeilijk. Desondanks koos Bosz ervoor om in eigen huis flink te rouleren en hij begon met een veredeld tweede team tegen het Rangers FC van Van Bronckhorst, die twee weken geleden de tweede plaats veiliggesteld had door de knappe zege op Sparta Praag (2-0).

Sindsdien werden ook de drie opeenvolgende wedstrijden gewonnen door de Nederlandse coach, van Livingston, Hibernian en Dundee. Maar net als Lyon had ook Van Bronckhorst enkele andere namen opgesteld. Via Scott Wright kwamen de bezoekers vlak voor de pauze op voorsprong, maar in het tweede bedrijf werd het via een eigen doelpunt van Calvin Bassey ook al snel weer gelijk (1-1).

Lees ookVan Bronckhorst blijft maar winnen met Rangers

Met de uiteindelijke remise doen beide trainers elkaar pijn: Bosz ziet zijn zegereeks namelijk tot einde komen in de groepsfase van de Europa League, waarin het wel als koploper doorgaat. Van Bronckhorst blijft weliswaar ongeslagen, maar lijdt wel voor het eerst puntverlies als manager van Rangers FC. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen