Transferweekje: vuurwerk bij Ajax, toekomst Frenkie de Jong

11 december 2021, 12:00

Het begin van de transfermarkt nadert: over enkele weken mogen clubs weer spelers uitwisselen. Daardoor wordt er volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Vuurwerk bij Ajax op de transfermarkt

Marc Overmars heeft deze week zijn contract verlengd bij Ajax, misschien ook wel om rust te krijgen richting de komende transferperiode. Want er staat vuurwerk op het programma in Amsterdam. De terugkeer van Brian Brobbey neemt serieuze vormen aan, al ligt de sleutel bij hem in de handen van zijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez. Volgens De Telegraaf heeft Marc Netto zich ook officieel gemeld in Londen voor de diensten van Steven Bergwijn: in een huur- of koopdeal. The Telegraph meldde deze week dat Manchester United-keeper Dean Henderson een serieuze optie is als André Onana in de winterstop nog verkast. Over vertrekkende spelers gesproken: naast Onana (transfervrij naar Internazionale) zou Atlético Madrid volgens Fichajes interesse hebben in Nicolás Tagliafico. En wie pikt David Neres op? Zeker is dat hij mag vertrekken. Graag zelfs, nu alleen nog een geïnteresseerde club. 

Toekomst Frenkie de Jong

Waar ligt de toekomst van Frenkie de Jong? Volgens Xavi was de Nederlander enkele weken geleden nog intransferible, maar hoe hangt de vlag er nu bij? Afgelopen weekend begon hij op de bank, tegen Bayern werd hij teleurstellend voortijdig gewisseld. En de oud-Ajacied heeft op het middenveld concurrentie van talenten Gavi, Pedri en Nico González, die het Catalaanse kapitaal kunnen worden. Frenkie kan bij een verkoop een bedrag tussen de zeventig en negentig miljoen euro opleveren, schatte het Algemeen Dagblad. Volgens El Nacional wil Ralf Rangnick hem graag naar Manchester United halen, eerder werden ook Chelsea, Bayern en Manchester City werden genoemd. Bij Calciomercato werd hij ook genoemd bij de grote schoonmaak van Barcelona: is een vertrek dan toch dichtbij? 

Lees ook: Spaanse krant noemt Frenkie de Jong 'mislukking' na CL-exit Barça 

'Nieuwe Havertz' 

Nog een Ajax-gerucht dan, want de club zou naast de eerdergenoemde bekende namen ook een jong talent op de radar hebben. Het gaat om de zestienjarige aanvallende middenvelder Kenan Yildiz, die nu nog in de jeugdopleiding van Bayern München speelt. Daar loopt zijn contract deze winter echter al af en volgens Tuttomercatoweb staat er al een rits clubs klaar om toe te slaan. Waaronder dus Ajax, waar het talent volgens het medium perfect binnen de filosofie zou passen: jong talent aantrekken en ontwikkelen. Yildiz wordt daarbij zelfs 'een van de beste talenten in het Europese voetbal' genoemd en qua speelstijl vergeleken met Kai Havertz. De Amsterdammers moeten zich echter nog niet rijk rekenen; Juventus zou de andere favoriet zijn in de strijd om de handtekening van het toptalent.

Haaland heeft clubs voor het uitkiezen

Erling Haaland lijkt niet lang meer het shirt van Borussia Dortmund te dragen. Zaakwaarnemer Mino Raiola gaf deze week een groot interview aan het Duitse medium Sport1, waarin hij uitgebreid inging op de situatie van de Noorse spits. Volgens Raiola heeft hij al meerdere topclubs gesproken die wel oren hebben naar het binnenhengelen van Haaland. Tot die clubs behoren onder andere Real Madrid en een handjevol topclubs uit de Premier League. Ook claimt Raiola bij FC Barcelona op bezoek te zijn geweest, iets dat gezien de financieel benarde situatie in Camp Nou toch wel opmerkelijk te noemen is. Wat in ieder geval vast lijkt te staan is dat Haaland in een van de aankomende windows een transfer gaat maken. "We hebben een duidelijk idee waar de toekomst van Erling ligt", zei Raiola daarover.

Wijnaldum op huurbasis terug naar de Premier League?

Georginio Wijnaldum verruilde Liverpool afgelopen zomer transfervrij voor Paris Saint-Germain. Bij de Franse topclub lukt het de Oranje-international echter niet om zich te verzekeren van een basisplaats. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino zou bereid zijn om Wijnaldum in de winterstop tijdelijk te laten vertrekken. Een optie die Wijnaldum zelf ook wel zou zien zitten. Arsenal wordt door diverse Britse media genoemd als mogelijke bestemming. Ook Newcastle United, de club waar Wijnaldum tussen 2015 en 2016 al speelde, zou de oud-PSV'er graag terughalen naar het hoogste Engelse niveau. Over een eventuele terugkeer naar Liverpool wordt niet gesproken.

Danjuma kan opnieuw verkassen

Het Spaanse avontuur van Arnaut Danjuma zit er binnenkort mogelijk alweer op. De 24-jarige aanvaller van Villarreal heeft zich namelijk in de belangstelling gespeeld van Liverpool. Volgens La Gazzetta dello Sport gaat de Engelse topclub zich mogelijk al in januari melden voor de voormalig speler van NEC. Jürgen Klopp schijnt zeer gecharmeerd te zijn van Danjuma, die Villarreal deze week hoogstpersoonlijk naar de knock-outfase van de Champions League loodste. Liverpool wil binnenkort eigenlijk nog wel een aanvaller aantrekken, daar Sadio Mané en Mohamed Salah in januari niet beschikbaar zullen zijn vanwege de Afrika Cup. Met Danjuma, die eerder bij AFC Bournemouth op de loonlijst stond, heeft de club een speler in beeld die het reilen en zeilen van het Engelse voetbal al kent.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen