Schmidt kiest voor Gakpo als diepe spits, Götze terug bij PSV

9 december 2021, 17:32   Bijgewerkt: 9 december 2021, 17:39

PSV-trainer Roger Schmidt heeft voor het cruciale duel in de Europa League gekozen voor Cody Gakpo als diepe spits. De van origine buitenspeler begon afgelopen weekend bij afwezigheid van Mario Götze als nummer tien, maar Carlos Vincius is het slachtoffer geworden van de rentree van de Duitse spelmaker. Daardoor is de captain van donderdagavond tevens de diepste aanvaller. 

Daarmee is de Braziliaanse spits het kind van de rekening en houden Bruma en Ritsu Doan hun basisplekken voorin. De respectievelijk Portugees en Japanner waren vaak stand-in achter Gakpo en Noni Madueke, maar maakten bij diens afwezigheid een uitstekende indruk. Madueke zit daardoor op de bank en Gakpo is dus als spits ingezet.

Verder behoudt Mauro Júnior zijn basisplaats als linksachter, boven Philipp Max – die na zijn coronabesmetting op de bank begint in Anoeta. Daarop zitten ook Jordan Teze en Armand Obispo, omdat verder de achterhoede van PSV bestaat uit de bekende namen: Olivier Boscagli, Ramalho en Phillipp Mwene. Het blok op het middenveld achter de teruggekeerde Götze is zoals de laatste weken immer het geval is: Erick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré. Davy Pröpper zit niet bij de selectie, Marco van Ginkel start opnieuw op de bank. 

Lees ookPSV krijgt in Anoeta te maken met 'omkoopscheidsrechter'

PSV heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League, maar treft het sterke Real Sociedad in San Sebastian. De Spaanse formatie is echter ook niet helemaal compleet: op het middenveld ontbreken de absolute sterkhouders David Silva en Mikel Merino onder meer.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Mauro Júnior; Sangaré, Götze, Gutiérrez; Bruma, Gakpo en Doan

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen