'FC Barcelona wil grote schoonmaak: Frenkie, Luuk en Memphis'

9 december 2021, 17:10

Xavi gaat de selectie van FC Barcelona vermoedelijk flink renoveren in de komende tijd. De uitschakeling in de Champions League betekent het begin van een nieuw tijdperk, met ook deels andere spelers. Voor de Nederlanders lijkt dat overigens niet direct goed nieuws, want zowel Frenkie de Jong, Luuk de Jong als Memphis Depay worden concreet genoemd als potentiële vertrekkers.

'De wedstrijd tegen Bayern heeft duidelijk gemaakt dat er zo snel mogelijk schoon schip gemaakt moet worden', schrijft dagblad SPORT. 'Het idee is om al in januari te beginnen met een schoonmaakoperatie van minimaal vier of vijf spelers. En vanaf juni wordt er weer geëvalueerd en kunnen er nog meer spelers vertrekken.' Onder de hoede van Xavi wordt gebouwd aan een herkenbaar FC Barcelona. De oefenmeester was vooral boos over het gebrek aan strijdlust dat hij zag bij zijn elftal. "Sommigen van jullie begrijpen niet wat het betekent om voor FC Barcelona te spelen", zou hij in de rust tegen zijn spelers hebben gezegd. 

Het medium weet eveneens dat verdediger Samuel Umtiti de boodschap heeft gekregen dat hij mag vertrekken, desnoods transfervrij. 'Luuk de Jong stemt er wel mee in om te vertrekken als er een bod komt van een club waar hij wel speelminuten kan maken. Daar wordt al weken aan gewerkt.' Ook Philippe Coutinho staat vanwege zijn hoge salaris op de nadrukkelijke nominatie om te verkassen, al zou hij zelf niet wegwillen uit Catalonië.

Het Italiaanse geruchtenmedium Calciomercato heeft de informatie over de grote schoonmaak in Camp Nou ook gehoord. Zij komen echter met een vijftal andere namen die zouden moeten c.q. mogen vertrekken, namelijk: Memphis Depay, Frenkie de Jong, Sergino Dest, Ousmane Dembélé (wiens contract afloopt in de zomer van 2022) en Gerard Piqué. Dat zou een serieuze financiële buffer moeten opleveren, waardoor er gebouwd en geïnvesteerd kan worden in een nieuwe ploeg.

Ook het Algemeen Dagblad weet dat De Jong een aardige inkomstenbron kan vormen voor de club. 'Feit is dat Barcelona, waar juist op het middenveld de talenten doorbreken (Pedri, Nico, Gavi), het geld goed zou kunnen gebruiken om binnen te halen wat er nu zo node wordt gemist: een spits die voor doelpunten zorgt', schrijft het in een analyse over een mogelijk vertrek van De Jong. De oud-Ajacied  zou zo'n zeventig tot negentig miljoen euro kunnen opbrengen. De toekomst van Memphis staat eveneens onderdruk, concludeert de ochtendkrant. 

Lees ook: 'FC Barcelona reserveert 45 miljoen én hoopt op BMG-speler'

Inkomende transfer van Torres

Wie er ook (moeten) vertrekken in de winterstop, het geld wordt gebruikt voor aanvallende versterkingen. SPORT schrijft dat er in Catalonië volop ingezet wordt op Manchester City-aanvaller Ferran Torres, die eerder ook al concreet gelinkt werd aan een terugkeer naar La Liga. Door in termen te mogen betalen, hoopt FC Barcelona tot een koopovereenkomst te komen met The Citizens. Eerder dacht men dat het een lening zou moeten worden, maar door de verkoop van spelers moet er geld beschikbaar komen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen