Sparta geeft bij PSV totaal overbodige Rigo nieuwe kans

9 december 2021, 16:37   Bijgewerkt: 9 december 2021, 16:42

PSV laat middenvelder Dante Rigo (22) momenteel meetrainen met Sparta Rotterdam. De laagvlieger in de Eredivisie gaat bekijken of de Belgische middenvelder een versterking kan zijn. In Eindhoven komt hij namelijk totaal niet aan de bak en in het beloftenteam van Ruud van Nistelrooy mag hij vanwege zijn te hoge leeftijd ook niet meer in actie komen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. En dus geeft Sparta Rotterdam hem de kans om zich te laten zien. Eerder werd Rigo al een periode verhuurd aan De Kasteelheren en kwam destijds na een moeizame start als basisklant tot achttien duels. Een verhuurperiode aan ADO Den Haag was met twaalf optredens beduidend minder succesvol, terwijl hij ook bij PSV - waar zijn verbintenis nog tot 2022 doorloopt - steeds minder uitzicht kreeg op speeltijd.

Onder Roger Schmidt maakt Rigo nog geen minuut dit seizoen. Daardoor is een proefperiode bij Sparta Rotterdam, om zich daar weer in de kijker te spelen, voor alle partijen vermoedelijk de beste oplossing. De ploeg van Henk Fraser staat laag in de Eredivisie en heeft een budget om in de winterstop de selectie te versterken. Het middenveld is een van de linies waarin de club versterking zoekt.

Lees ookFraser twijfelt over langer verblijf bij Sparta na vertrek Van Stee

Sparta Rotterdam zag afgelopen zomer met Laros Duarte, Deroy Duarte en Abdou Harroui drie sterkhouders vertrekken van het middenveld. Alleen met Mohammed Osman kwam er een vervanger op die plek met enige ervaring en hij kwam ook nog eens na de transferwindow binnen. Daardoor zou Rigo – zeker als hij zijn vorm van aan het einde van zijn Sparta-tijdperk weer kan halen – een versterking kunnen zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen