"Henk is een Cambuurman, een levende legende in Leeuwarden"

9 december 2021, 16:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur werd deze week opgeschrikt door medisch nieuws over Henk de Jong. De oefenmeester heeft te maken met cyste in zijn hoofd en is de komende tijd afwezig bij de stuntploeg uit Leeuwarden. "We hebben eerder al met Foeke Booy iets meegemaakt. Nu weer iemand die tijdelijk wegvalt. Het is heel vervelend", reageert assistent Pascal Bosschaart, die de honneurs waarneemt.

Technisch directeur Booy werd eerder dit seizoen getroffen door een hartinfarct, ditmaal valt De Jong dus zeker een tijdje weg. "Henk is een Cambuurman, een levende legende in Leeuwarden", weet Bosschaart tegenover Omrop Fryslân. "We hopen dat hij er snel weer bovenop is. Allereerst voor hemzelf, dat is het belangrijkst."

Het nieuws kwam behoorlijk hard aan, reconstrueert Bosschaart tegenover Voetbal International. "Henk was vorige week al ziek. We wisten wel dat er iets met hem speelde, maar duidelijkheid kwam er pas na de wedstrijd tegen Vitesse", aldus diens rechterhand. "Bekijk het maar zo: hoe zou jij het vinden als iemand in jouw omgeving zoiets overkomt? Het is heel menselijk dat de jongens er ook even bij stilstaan."

Lees ook: Schrik zit er flink in bij SC Cambuur: "Dat komt wel aan"

Toch gaat de voetballerij ook door, weet de voormalig verdediger annex middenvelder. Bosschaart staat in contact met De Jong, maar wel beduidend minder dan normaal, om hem optimaal te laten herstellen. "Dat gaat gewoon door. Ik denk dat we de jongens goed hebben voorbereid. We zullen proberen om Henk trots te maken en zijn werk van de afgelopen jaren goed voort te zetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen