Oud-speler Barça sneert naar Koeman: "Heeft alleen maar gelogen"

9 december 2021, 14:11   Bijgewerkt: 9 december 2021, 15:27

Junior Firpo heeft hard uitgehaald naar zijn voormalig trainer Ronald Koeman. In juli van dit jaar verliet de 25-jarige linksback FC Barcelona voor een avontuur in Engeland bij Leeds United. Dat Koeman het niet in hem zag zitten, steekt hem niet. Maar wel dat hij voor zijn gevoel nooit een eerlijke kans heeft gekregen.

Zo vertelt Firpo dat de wisselspelers eens een aparte training moesten afwerken. In plaats van dat Koeman bij de training aanwezig was, besloot de Nederlander in zijn hotelkamer te blijven. "Er waren wel wat dingen van Koeman die ik niet begreep en die soms voelden als minachting naar mij en mijn andere teamgenoten", begint Firpo tegenover Marca.

"Ik wilde hem heel graag laten zien wat ik kon", vervolgt de verdediger. "Maar hoe kan ik dat doen als de coach op dat moment niet eens bij zo'n training aanwezig is?" Firpo besloot het gesprek met Koeman aan te gaan, maar hield er daarna mee op. "Hij heeft alleen maar tegen me gelogen. Kwam met dingen aanzetten als: ja, je traint slecht en dat ik de groep besmette. Ik heb toen gezegd dat-ie het moest rondvragen: kijken of de anderen er net zo over dachten als hij."

Lees ook: Mingueza komt terug op opvallende kritiek Koeman

De opmerking over het 'besmetten van de groep', vond Firpo respectloos van Koeman. "Hij doelde waarschijnlijk op mijn houding. Ik vraag me af hoe een jonge jongen die net komt kijken een groep kan besmetten die werkelijk alles al gewonnen heeft. Mijn mening had er verder toch helemaal niets meer aan veranderd, dus ik ben het gesprek met Koeman erna niet meer aangegaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen