Goed nieuws voor Ajax en PSV: RB Leipzig vindt opvolger

9 december 2021, 12:24

Domenico Tedesco is de nieuwe trainer van RB Leipzig. Dat heeft de Bundesligaclub donderdag rond lunchtijd laten weten. Ook Ajax-coach Erik ten Hag en PSV-trainer Roger Schmidt werden genoemd bij de tot de Europa League veroordeelde club, maar zij zijn het dus niet geworden.

Tedesco is in de Red Bull Arena de opvolger van de ontslagen Jesse Marsch, die het bij de in razendtempo naar de top geklommen club niet kon waarmaken. Tedesco was eerder werkzaam bij Schalke 04 en stond daarna aan het roer bij Spartak Moskou.

Onder Tedesco eindigde Schalke in het seizoen 2017/18 nog op een fraaie tweede plaats in de Bundesliga. Het seizoen erop verliep stroef, waardoor de Duitse Italiaan mocht vertrekken. Tedesco werd in de Veltins Arena nog als grote onbekende aangesteld: hij was 32 en stond pas een paar maanden op eigen beelden, bij Erzgebirge Aue in de Tweede Bundesliga. Daarvoor was hij als jeugdtrainer werkzaam bij Hoffenheim en VFB Stuttgart.

Lees ook: Ajax en PSV opgepast: Leipzig ontslaat coach Marsch

Tedesco werkte bij Spartak Moskou - waar hij aan het einde van afgelopen seizoen vertrok - nog samen met Guus Til, die door Feyenoord momenteel van de Russische club wordt gehuurd. Bij Leipzig krijgt Tedesco Brian Brobbey onder zijn hoede, die onder Marsch nauwelijks aan bod kwam. Wellicht biedt de komst van de 36-jarige coach uitkomst. Ook Roger Schmidt was in beeld bij Leipzig, maar de coach besloot van de vacature af te zien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen