Ajax kent mogelijke tegenstanders; Barça speelt Europa League

9 december 2021, 00:30   Bijgewerkt: 8 december 2021, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 8 december.

Historische uitschakeling Barcelona na kansloos duel in München

FC Barcelona overwintert voor het eerst sinds 2000/2001 níét in de Champions League. De Catalanen hadden tegen het al gekwalificeerde Bayern München drie punten nodig, maar werden met een 3-0 nederlaag terug naar Spanje gestuurd. Ook de 2-0 zege van Benfica op Dinamo Kiev was niet in het voordeel van de ploeg van Xavi.

Deze clubs kan Ajax loten in de Champions League

Bijna alle groepsfasewedstrijden in de Champions League zitten erop en dus weet Ajax ongeveer waar het maandag tijdens de loting aan toe is. De Amsterdammers gaan als groepswinnaar de koker in en kunnen daardoor alleen nummers twee uit andere groepen treffen. Op dit moment zijn zes nummers twee bekend, waarvan de zevende morgen zal volgen.

Negatieve hoofdrol Van de Beek bij gelijkspel United

Manchester United heeft de groepsfase van de Champions League afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Young Boys. Donny van de Beek viel in negatieve zin op. De oud-Ajacied stond met knullig balverlies aan de basis van de tegengoal van zijn ploeg. 

UEFA stelt wedstrijd Vitesse-concurrent Tottenham Hotspur uit

De wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais in de groepsfase van de Conference League zal donderdagavond niet worden gespeeld. De UEFA heeft het duel uitgesteld omdat de Engelse club is getroffen door een corona-uitbraak. Het is onduidelijk wat hiervan de gevolgen voor Vitesse zijn.

Salzburg schrijft geschiedenis, Lille grijpt groepswinst

Red Bull Salzburg heeft woensdagavond geschiedenis geschreven door zich als eerste Oostenrijkse club ooit te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Lille OSC gaat als groepswinnaar mee naar de achtste finale.

Chelsea potentiële tegenstander van Ajax na krankzinnig slot

Niet Juventus, maar Chelsea is als groepswinnaar doorgestoten naar de knock-outfase van de Champions League. De Londense club leek op bezoek bij Zenit St. Petersburg te ontsnappen aan puntenverlies, maar kreeg diep in blessuretijd de deksel alsnog op de neus. Ajax kan komende maandag worden gekoppeld aan de Engelse grootmacht.

Bosz en Lyon moeten punt na flesincident punt inleveren

De Franse voetbalbond heeft Olympique Lyon een punt in mindering gebracht naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd tegen Olympique Marseille. De wedstrijd werd vorige maand al na een paar minuten stilgelegd nadat er vanaf de tribunes een flesje water tegen het hoofd van Dimitri Payet werd gegooid. Na een lange afkoelperiode werd het duel niet meer hervat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen