Succes Benfica is slecht coëfficiëntennieuws voor Nederland

Succes Benfica is slecht coëfficiëntennieuws voor Nederland

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 december 2021 – Dat Benfica is doorgestoten naar de knock-outfase van de Champions League is slecht nieuws voor het Nederlandse voetbal. Op de virtuele coëfficiëntenranglijst zijn de Portugezen een stukje dichterbij gekropen.

Benfica won woensdagavond met 2-0 van Dinamo Kiev en schreef daarmee 0,333 punt voor Portugal bij. Omdat FC Barcelona er niet in slaagde om de wedstrijd tegen Bayern München in winst om te zetten, veroverde Benfica nog eens 0,833 punt voor het bereiken van de achtste finales.

Op de virtuele ranglijst bezet Nederland nog altijd de felbegeerde zesde plaats. In de cyclus 2018-2023 is de voorsprong op Portugal geslonken tot minder dan één punt. Goed nieuws is dat de Nederlandse clubs donderdag weer de nodige punten kunnen binnenharken. PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse komen dan in actie in de Europa League en Conference League.

PSV verovert als het op bezoek bij Real Sociedad gelijkspeelt of wint een kleine bonus. Ook Vitesse kan extra punten binnenhalen als het doorstoot naar de knock-outfase van de Conference League. De Arnhemmers weten donderdag eechter nog niet of zij wel of niet naar de volgende ronde doorstoten. Het duel van concurrent Tottenham Hotspur is namelijk afgelast. Namens Portugal kan Sporting Braga een bonus veroveren.

Virtuele stand
5. Frankrijk: 43.581 (6/6)
6. Nederland: 40.200 (5/5)
7. Portugal: 39.883 (4/6)

gerelateerd