Salzburg schrijft geschiedenis, Lille grijpt groepswinst

8 december 2021, 22:54   Bijgewerkt: 9 december 2021, 00:19

Red Bull Salzburg heeft woensdagavond geschiedenis geschreven door zich voor het eerst te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Lille OSC gaat als groepswinnaar mee naar de achtste finale.

Red Bull Salzburg - Sevilla 1-0

Salzburg had aan een punt genoeg om te overwinteren in de Champions League. Het werden er drie. Sevilla, dat móést winnen in Oostenrijk, werd met 1-0 verslagen. Noah Okafor maakte vijf minuten na rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Op aangeven Karim Adeyemi, die begeerd wordt door FC Barcelona en Borussia Dortmund, schoot de Zwitserse aanvaller raak.

Voor Sevilla werd de opdracht om de 1-0 achterstand om te zetten in een overwinning nagenoeg onmogelijk gemaakt toen Joan Jordán een kwartier na het openingsdoelpunt zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. De gelijkmaker - laat staan de 1-2 - viel dan ook niet. Als troostprijs gaat Sevilla na de winterstop verder in de Europa League.

VfL Wolfsburg - Lille OSC 0-3

Ook Lille wist dat het bij een gelijkspel zou doorstoten naar de knock-outfase van het belangrijkste Europese clubtoernooi. De Fransen, met Sven Botman in de basis, lieten niets aan het toeval over en wonnen met duidelijke cijfers van Wolfsburg. Wout Weghorst zag met lede ogen toe hoe Burak Yilmaz, Jonathan David en Angel Gomes de bezoekers de groepswinst bezorgden. Renato Steffen maakte namens de Duitsers nog de eretreffer.