Schmidt duidelijk over strijdplan tegen Sociedad: "Niets voor ons"

8 december 2021, 21:12

PSV kan zich donderdagavond verzekeren van overwintering in de Europa League. Dan moet het wel een goed resultaat boeken in de lastige uitwedstrijd tegen Real Sociedad. Een punt is al genoeg, al wil trainer Roger Schmidt het daar niet op wagen.

"Dat is niets voor ons, spelen voor een gelijkspel", werd de Duitse oefenmeester geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Na een minuut kun je een goal tegen krijgen en daar gaat je aanpak. De beste aanpak is dat we in onszelf en ons plan geloven. Real Sociedad is een uitstekend team en we zullen dus op topniveau moeten spelen."

In San Sebastian kan Schmidt weer beschikken over Philipp Max en Mario Götze. "Of zij ook starten, weet ik morgen pas. Het is wel duidelijk dat wij elkaar allemaal nodig hebben en deze wedstrijd met vier of vijf anderen eindigen dan aan het begin. Iedereen moet klaar zijn", zette hij zijn reserves op scherp.

Lees ook: PSV heeft belangrijke krachten terug voor kraker

PSV verdedigt in Spanje een voorsprong van twee punten ten opzichte van Real Sociedad. De tegenstander is de enige concurrent in de strijd om plek twee; AS Monaco is al zeker van groepswinst en Sturm Graz kan niet meer van de laatste plaats afkomen. Mocht PSV verliezen in San Sebastian, dan stroomt het in in de tussenronde van de Conference League. De wedstrijd van donderdagavond begint om 18:45 uur. 

Lees ook: Schmidt: "Als ik een contract teken

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen