United met jonge Nederlander in wedstrijdselectie; Vd Beek basis

8 december 2021, 20:20

Donny van de Beek mag zich zoals aangekondigd klaarmaken voor zijn eerste basisplaats onder coach Ralf Rangnick. Daarbij is hij niet de enige Nederlander in de wedstrijdselectie van Manchester United. De achttienjarige Tilburgse verdediger Björn Hardley begint namelijk op de reservebank.

De jonge Hardley werd in 2019 door United opgepikt uit de jeugdopleiding van NAC Breda. Hij profiteert ervan dat de ploeg al zeker is van de groepswinst en daardoor met veelal andere namen dan gebruikelijk kan aantreden tegen Young Boys. Naast Van de Beek staan ook doelman Dean Henderson en vleugelaanvaller Amad Diallo in de basis. De twee staan voor komende transferwinter op de verlanglijstjes van respectievelijk Ajax en Feyenoord. 

Nederlanders

Van de Beek is niet de enige Nederlander die om 21:00 uur aan de aftrap staat van een Champions League-duel. In dezelfde groep vindt namelijk een 'Nederlands onderonsje' plaats tussen Atalanta en Villarreal, waarbij de belangen groot zijn. Bij de thuisploeg kijkt Teun Koopmeiners vanaf de reservebank toe hoe ploeggenoten Marten de Roon en Hans Hateboer wel aan de aftrap staan. Dat geldt ook voor Villarreal-aanvaller Arnaut Danjuma.

In de allerspannendste poule, groep G, maken alle vier de ploegen vanavond nog kans op de koppositie. Koploper Lille heeft de beste papieren en gaat op bezoek bij hekkensluiter VfL Wolfsburg. Dat wordt een clash tussen Wout Weghorst en Sven Botman die beiden in de basis staan. Dat geldt niet voor Karim Rekik, die het met Sevilla opneemt tegen RB Salzburg.

Lees ook: Xavi kiest op cruciale avond voor een 3-5-2-systeem

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen