Henk de Jong langer uitgeschakeld wegens cyste

Henk de Jong langer uitgeschakeld wegens cyste

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 december 2021 – SC Cambuur zal het de komende weken moeten stellen zonder hoofdtrainer Henk de Jong. De coach van de Leeuwarders ontbrak afgelopen weekend al tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse en zal naar verwachting de komende weken niet terugkeren op de bank. De club laat op de eigen kanalen weten dat hij kampt met een cyste in zijn hoofd.

De succescoach wordt momenteel verder onderzocht en binnenkort beginnen aan een behandeling. "Het is natuurlijk heel vervelend om niet bij het team en op de club te kunnen zijn, maar gezondheid gaat boven alles. We zijn optimistisch gestemd en ik voel me voor de rest ook prima. We gaan nu bekijken hoe we de cyste in mijn hoofd het best kunnen behandelen en we gaan er vanuit dat alles goed gaat komen. Tot die tijd heb ik alle vertrouwen in de spelers en technische staf om de ingezette lijn door te trekken", zegt hij op de clubwebsite.

De Jong is al drie jaar lang uiterst succesvol bij Cambuur. In het seizoen 2019/2020 stevende hij keihard af op directe promotie naar de Eredivisie, maar destijds gooide corona roet in het eten. De Leeuwarders richtten zich op en promoveerden afgelopen seizoen oppermachtig naar de Eredivisie. De voorsprong op nummer twee Go Ahead Eagles bedroeg vijftien punten.

Ook in de Eredivisie is Cambuur uitstekend van start gegaan. De Friezen staan na vijftien speelronden op de zevende plek en hebben nog ongeveer tien punten nodig om zich te verzekeren van handhaving. Komend weekend is het dolende Willem II de tegenstander.

Reacties

gerelateerd