Slot geeft volledige basiself prijs: liefst 6 wijzigingen

Slot geeft volledige basiself prijs: liefst 6 wijzigingen

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 december 2021 – Arne Slot gaat zijn opstelling tegen Maccabi Haifa flink op de schop gooien. Deels doet de trainer dat omdat hij diverse spelers moet missen wegens uiteenlopende redenen, maar ook omdat hij andere jongens aan het werk te zien. Slot gaf op zijn voorbereidende persconferentie zijn volledige basiself prijs.

Gernot Trauner en Orkun Kökcü zijn vanwege blessures sowieso niet van de partij. Alireza Jahanbakhsh speelt niet tegen de Israëliërs vanwege politieke redenen, terwijl Guus Til geschorst is. Het is de reden dat Slot de bezem flink door zijn selectie haalt. Liefst zes spelers krijgen in de Kuip de kans om zich in de kijker te spelen.

"Ik heb er niet zo veel moeite mee om dat te delen", vertelt Slot, die zich met Feyenoord al heeft verzekerd van overwintering. Justin Bijlow keert na zijn coronabesmetting weer plaats tussen de palen. Voor hem vormen Marcus Holmgren Pedersen, Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi en Ramon Hendriks de defensie. Laatstgenoemde treedt aan als vervanger van Tyrell Malacia, die rust krijgt van zijn coach.

Ook het middenveld is flink gewijzigd. Fredrik Aursnes behoudt zijn basisplaats en wordt gesteund door de herstelde Mark Diemers en João Texeira. In de voorhoede moeten Nouafal Bannis, Cyriel Dessers en Reiss Nelson voor de goals gaan zorgen. "Ik hoop dat ze laten zien wat ik tijdens invalbeurten en op het trainingsveld zie. We worden steeds breder. Het zou mooi zijn als er morgen weer wat anderen op de deur kloppen. Helaas hebben we niet de mogelijkheid om ze op een andere manier minuten te geven. Het kan zomaar zijn dat we ze binnenkort nodig hebben."

gerelateerd