De Boer: "Hij is een van de beste spelers van Nederland"

De Boer: "Hij is een van de beste spelers van Nederland"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 december 2021 – Frank de Boer is van mening dat Donyell Malen bij de beste spelers van Nederland hoort. De aanvaller van Borussia Dortmund opende dinsdagavond de score tegen Besiktas en lijkt steeds beter op stoom te komen bij de Duitse topclub. De Boer ziet een zonnige toekomst voor Malen.

Tijdens het EK beleefden De Boer en Malen samen een groot dieptepunt. Mede door een gemiste kans van Malen verloor Oranje met 0-2 van Tsjechië, wat bondscoach De Boer op zijn ontslag kwam te staan. De Boer kwam onder vuur te liggen nadat hij Malen na een uur naar de kant haalde. "Hij maakte vanavond eindelijk eens negentig minuten", stelde De Boer bij RTL 7. "Dat is geweldig, want dat heeft hij nodig. Ik hoop dat hij dit door kan zetten, want hij heeft ongelooflijk veel talent."

De aanvaller kan volgens De Boer een grote rol gaan spelen bij het Nederlands elftal, dat komend jaar winter deelneemt aan het WK in Qatar. "Met zijn kwaliteiten kan hij heel belangrijk worden. Het is te hopen dat hij nog sterker gaat worden. Het liefst heb je dat je beste spelers zo lang mogelijk kunnen spelen. Ik vind dat hij een van de beste spelers van Nederland is."

Malen staat na veertien duels in de Bundesliga op twee goals en twee assists. In de Champions League was hij tijdens de poulefase goed voor drie treffers, maar hij kon daarmee uitschakeling niet meer voorkomen.

Reacties

gerelateerd