Hoogma haalt uit naar Bosz: "Dat vind ik niet kunnen"

Hoogma haalt uit naar Bosz: "Dat vind ik niet kunnen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 december 2021 – Nico-Jan Hoogma heeft kort gereageerd op de uitspraken die Peter Bosz vorig jaar deed. De coach van Olympique Lyon stond op de verlanglijst om de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman op te volgen bij het Nederlands elftal, maar stond op dat moment nog onder contract bij Bayer Leverkusen.

Bosz werd weliswaar gebeld door Hoogma, maar de technisch directeur van de KNVB vroeg volgens Bosz of hij beschikbaar was, in plaats van of hij bondscoach wilde worden. Bosz vond de formulering van Hoogma dus niet goed. "Bosz heeft geciteerd uit een langer vertrouwelijk gesprek, dat vind ik absoluut niet kunnen. En als je dat dan tóch doet, moet je het hele verhaal vertellen", is Hoogma in gesprek met Voetbal International kritisch.

Hoogma, die komende zomer afscheid neemt als technisch directeur van de voetbalbond, voelt niet de behoegte om zijn eigen uitleg van het verhaal te doen. "Ik ga me niet op datzelfde niveau begeven. Als Peter het beter weet, dan moet hij op mijn stoel komen zitten. Die komt volgend jaar vrij", foeterde hij.

De opvolger van Hoogma staat voor eeen flinke klus: na het WK in Qatar moet de KNVB namelijk een nieuwe coach gaan aanstellen. De naam van Ronald Koeman wordt logischerwijs veel genoemd, nadat hij werkloos is na zijn vertrek bij FC Barcelona. Ook de naam van Peter Bosz valt opnieuw.

gerelateerd