Vitesse
0 – 0
FC Utrecht

Dit krankzinnige bedrag haalde Ajax dit CL-seizoen al binnen

Dit krankzinnige bedrag haalde Ajax dit CL-seizoen al binnen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 december 2021 – Ajax is dit seizoen aan een droomcampagne bezig in de Champions League. De Amsterdammers versloegen in de laatste groepswedstrijd ook Sporting Portugal en sloten de groepsfase daarmee af zonder puntenverlies. De Amsterdammers zijn opnieuw rijk geworden door de topprestaties.

Twee jaar geleden werden de superprestaties in de Champions League, waarin de halve finale het eindstation was, beloond met twee recordtransfers. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt verkasten beiden voor 75 miljoen euro naar het buitenland. Met de zes zeges in de Champions League heeft Ajax dat bedrag nu al bijna volledig verdiend.

Ajax begon het seizoen al met de standaard startpremie van 15,64 miljoen euro, terwijl de topclub dankzij de coëfficiëntenpot recht had op twintig miljoen euro. Bovendien leverde iedere overwinning in de groepsfase 2,8 miljoen euro op. Omdat het om zes klinkende winstpartijen ging, kwam de totale winstopbrengst op liefst 16,8 miljoen euro.

De Telegraaf berekent dat Ajax in de thuiswedstrijden waarin wél publiek welkom was vier miljoen euro ontving, terwijl het tv-geld rond de drie miljoen euro ligt. De bonus volgde na speelronde vier, toen Ajax zich verzekerde van een bedrag van 9,6 miljoen euro. Dat geld was de beloning voor het bereiken van de achtste finales van het miljardenbal

Reacties

gerelateerd