Dubbel goed nieuws voor Ajax op historische avond

8 december 2021, 00:30   Bijgewerkt: 7 december 2021, 23:51

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 7 december.

Ajax bindt Sporting aan zegekar en voegt zich in fraai CL-rijtje

Ajax heeft dinsdagavond historie geschreven door als eerste Nederlandse club ooit zonder puntenverlies te blijven in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag won in eigen huis met 4-2 van Sporting CP en gaat dus met een goed gevoel naar de achtste finales.

Dit zijn de potentiële Ajax-tegenstanders in de Champions League

Ajax was al zeker van de groepswinst, maar ook in drie andere Champions League-poules viel dinsdagavond de beslissing. Daarmee werd er ook weer iets meer duidelijk over de ploegen die de Amsterdammers op maandag 13 december kunnen loten. Als groepswinnaar treft Ajax namelijk sowieso een nummer twee uit een andere poule. FCUpdate.nl zette de mogelijkheden vast op een rijtje.

'Overmars bevestigt verlenging bij Ajax na foutje'

Vlak voor het Champions League-treffen met Sporting Portugal kon Ajax geweldig nieuws brengen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft zijn verbintenis ondanks buitenlandse interesse verlengd tot medio 2026. Dat bevestigde hij zelf tegenover De Telegraaf, nadat Ajax een aankondigingsvideo van het nieuws per ongeluk te vroeg plaatste.

Atlético Madrid ontsnapt en overwintert na krankzinnig duel

Atlético Madrid heeft op de laatste speeldag van de groepsfase de knock-outfase van de Champions League gehaald. In de poule konden naast de Spanjaarden ook FC Porto en AC Milan nog tweede worden, maar de ploeg van Diego Simeone trok dus aan het langste eind.

Malen scoort: Dortmund verlaat CL met opgeheven hoofd

Donyell Malen heeft zijn klasse nogmaals bewezen in de Champions League. De aanvaller van Borussia Dortmund scoorde dit seizoen al twee keer in het miljardenbal en was dinsdagavond ook weer trefzeker. Het toernooi zit er nu echter op door de derde plaats op de ranglijst in de poule, achter Ajax en Sporting Portugal.

Messi en Mbappé zorgen voor pijnlijke Club Brugge-avond

Club Brugge hoopte op een wonder in de Champions League, maar al snel werd duidelijk dat het er niet inzat. Paris Saint-Germain was vanaf de eerste minuut heer en meester tegen de Belgen, waardoor het Europese avontuur voorbij is voor Noa Lang, Bas Dost en Ruud Vormer. De ploeg hoopte met een tastbaar resultaat de derde plek te pakken, waardoor er na de winter een plek zou zijn in de Europa League. Het zat er niet in.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen