Berghuis over ongeslagen status: "Staan wij zelf niet bij stil"

Berghuis over ongeslagen status: "Staan wij zelf niet bij stil"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 december 2021 – Steven Berghuis is trots op de prestatie van Ajax in de Champions League. De Amsterdammers wonnen met 4-2 van Sporting CP en bleven zodoende zonder puntenverlies in groep C. De middenvelder was na afloop ook een beetje kritisch op het spel van de ploeg van trainer Erik ten Hag.

Ajax had het in de eerste helft namelijk niet eenvoudig tegen Sporting. In het tweede bedrijf liep de groepswinnaar alsnog uit naar een ruime overwinning. "Ik denk dat we in de tweede helft balvaster waren. In de eerste helft waren we slordig en hadden we moeite om de druk erop te krijgen. Dat hadden we daarna beter onder controle", aldus Berghuis voor de camera van RTL7.

Door de overwinning sluit Ajax de groepsfase van de Champions League af met achttien punten uit zes wedstrijden. Berghuis kijkt echter al naar de volgende ronde. "We staan daar niet zo bij stil. Dat zal uiteindelijk later nog wel komen. Nu denken we vooral alweer aan wie we maandag gaan loten, zo gaat dat gewoon. Maar dit zijn natuurlijk prachtige cijfers."

Berghuis speelde in de tweede helft een half uur samen met Davy Klaassen, die door de komst van Berghuis juist vaak op de bank plaats moet nemen. De linkspoot scoorde vandaag op aangeven van Klaassen. "We speelden een keertje samen, meestal was het hij of ik. We laten zien dat we elkaar ook goed aanvoelen", aldus Berghuis over de samenwerking met zijn concurrent.

gerelateerd