Ajax op rapport: veel ruime voldoendes na zesde CL-zege

Ajax op rapport: veel ruime voldoendes na zesde CL-zege

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 december 2021 – Ajax heeft ook het zesde en laatste duel in de groepsfase van de Champions League winnend afgesloten. De Amsterdammers speelden tegen Sporting lang niet zo overtuigend als ze in enkele eerdere duels in het toernooi deden, maar al met al was het ruim voldoende. Het optreden leverde de volgende spelersbeoordelingen op. 

Remko Pasveer - 6
Erg veel heeft Sporting Pasveer niet te doen gegeven. De keeper keek bij beide doelpunten verstijfd toe, maar de vraag is of hij er überhaupt iets aan had kunnen doen.

Noussair Mazraoui - 6
Geen beslissende voorzetten of cruciale verdedigende acties: Mazraoui speelde een vrij onzichtbare wedstrijd tot hij een kwartier voor tijd met klachten naar de kant gehaald werd.

Perr Schuurs - 6
Het was een wedstrijd met twee gezichten voor Schuurs. In eerste instantie maakte de verdediger geen sterke indruk: bij de 1-1 was hij doelpuntenmaker Nuno Santos volledig kwijt en niet veel later kostte een lompe actie hem een gele kaart. Vlak voor zijn wissel maakte hij echter veel goed, door met een uitstekende actie de 3-1 van Neres voor te bereiden.

Lisandro Martínez - 7,5
Het is jammer dat zijn fraaie knal halverwege de tweede helft de paal raakte. Het optreden van Martínez had namelijk best een doelpunt verdiend. De Argentijn speelde zeer degelijk, won zijn duels en speelde de bal telkens naar de juiste kleur.

Daley Blind - 5,5
Voor Blind lag er veel ruimte om aanvallend wat bij te betekenen, maar wat hij ermee deed was te weinig. Er kwamen geen beslissende passes van zijn schoen en sowieso was de ervaren verdediger minder nauwkeurig dan we van hem gewend zijn. Kans om een mindere eerste helft recht te zetten was er niet, want Blind werd al bij rust vervangen.

Edson Álvarez - 5,5
Speelde sowieso al geen grootse wedstrijd en pakte ook nog eens een domme gele kaart, waardoor hij nu op scherp staat. Een onnodige actie, waarvan het te hopen is dat het de Mexicaan én Ajax niet te duur komt te staan.

Steven Berghuis - 7
Lang niet alles lukte bij de spelverdeler, maar met zijn passes was hij toch veelal verantwoordelijk voor Amsterdams gevaar. Maakte daarbij ook zelf nog een knappe treffer. Een ruime voldoende voor Berghuis is dus op z'n plaats.

Ryan Gravenberch - 7
Gravenberch was dit seizoen lang niet altijd op zijn best, maar voldeed tegen Sporting wel weer aan de verwachtingen. De middenvelder liet enkele leuke dingen zien en was over de gehele wedstrijd gezien een van de betere Ajacieden. 

Antony - 7,5
De Braziliaan was bij vlagen wederom een genot om naar te kijken, met als hoogtepunt zijn treffer tegen het eind van de eerste helft. Stelde zijn schot zo perfect uit dat hij zonder de bal te raken drie man op het verkeerde been zette.

Sébastien Haller - 6,5
Tien goals uit zes Champions League-duels is een enorm knappe prestatie. Had na zijn vroege openingstreffer misschien op meer gehoopt, maar was met een benutte (en zelf versierde) strafschop in ieder geval weer belangrijk voor de Amsterdammers. 

David Neres - 6,5
Net als voor Schuurs was het ook voor Neres een kans om zich weer eens laten zien. En net als bij de verdediger duurde het ook bij hem even voor dat lukte. Met zijn goal gaf hij in de tweede helft toch wat glans aan een verder niet heel opvallend optreden.

Invallers[/h2]

Nicolás Tagliafico - 6,5
De Argentijn mocht eindelijk weer eens een helft meedoen en droeg bij afwezigheid van Tadic en Blind zelfs de aanvoerdersband. Tagliafico kwam verdedigend amper in de problemen en kon zich vooral bemoeien met de aanval van de Amsterdammers. Het zal het zelfvertrouwen van de linkspoot dan ook goed doen dat hij aan de basis lag van de 4-1 van Berghuis.

Davy Klaassen - 6.5
Waar Klaassen het seizoen als onmisbare schakel begon, moet hij het inmiddels doen met kansen als invaller. De middenvelder kon zich in de tweede helft laten zien, aangezien Ajax vooral in de aanval was. Na een uitstekende pass van Tagliafico bekroonde Klaassen zijn invalbeurt met een assist op Berghuis. Zelf slaagde hij er niet in om het net te vinden in de ArenA.

Devyne Rensch - 6,5
De talentvolle verdediger speelde maandagavond nog met Jong Ajax tegen FC Emmen. Een dag later kreeg hij van Ten Hag de kans om zich te bewijzen in de hoofdmacht. Als invaller hoefde Rensch echter weinig te doen, al greep hij wel uitstekend in toen Sporting-invaller Flavio Nazinho zomaar voor de neus van Remko Pasveer opdook.

Kenneth Taylor -
Speelde te kort voor een beoordeling

Jurriën Timber -
Speelde te kort voor een beoordeling

gerelateerd