Ajax verslaat Sporting en voegt zich in fraai CL-rijtje

7 december 2021, 22:53   Bijgewerkt: 8 december 2021, 00:00

Ajax heeft dinsdagavond historie geschreven door als eerste Nederlandse club ooit zonder puntenverlies te blijven in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag won in eigen huis met 4-2 van Sporting CP en gaat dus met een goed gevoel naar de achtste finales.

Vooraf was het de vraag of en in hoeverre Ten Hag zou gaan rouleren met zijn spelers. Ajax was immers al zeker van de groepswinst en dus leek het de ideale mogelijkheid om een aantal bankzitters de kans te geven. Uiteindelijk besloot de trainer dat op 'slechts' twee plaatsen te doen. In de achterhoede werd er een plekje ingeruimd voor Perr Schuurs en voorin was er een basisplaats voor David Neres. Jurriën Timber en de niet volledig fitte aanvoerder Dusan Tadic begonnen om die reden op de reservebank.

Aan de overkant stond het uit het niets 1-1. Schuurs was zijn directe tegenstander Nuno Santos helemaal kwijt en de aanvaller van Sporting gleed een voorzet van Tabata fraai achter Remko Pasveer. Daarna ging het spel op en neer, al was Ajax de enige ploeg die echt gevaarlijk kon worden. Haller kwam net te laat na een kopbal van Schuurs en doelman João Virgínia redde uitstekend op schoten van Antony en Edson Álvarez. De 2-1 viel toch nog in de eerste helft. Antony profiteerde vlak voor rust van geklungel in de Portugese defensie.

In het tweede bedrijf was het eerste gevaar ook weer meteen raak voor Ajax. Nadat er in de eerste twaalf minuten na de thee weinig was gebeurd in de ArenA, sloeg de thuisploeg vervolgens binnen drie minuten twee keer toe. Neres gooide de wedstrijd op slot door op aangeven van Schuurs voor de 3-1 te zorgen en na een snelle aanval via invallers Nicolás Tagliafico en Davy Klaassen kon ook Berghuis zijn doelpuntje meepikken. Lisandro Martínez had niet lang daarna de 5-1 al op zijn schoen, maar hij zag zijn knal op de paal belanden.

Opstelling Ajax: Remko Pasveer; Noussair Mazraoui (77. Jurriën Timber), Perr Schuurs (60. Devyne Rensch), Lisandro Martínez, Daley Blind (46. Nicolás Tagliafico); Edson Álvarez (72. Kenneth Taylor), Steven Berghuis, Ryan Gravenberch; Antony, Sébastien Haller, David Neres (60. Davy Klaassen).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen