Xavi: "Zege op Bayern München is voor Barcelona geen wonder"

7 december 2021, 21:53

FC Barcelona heeft een wonder nodig om woensdagavond overwintering in de Champions League veilig te stellen. Zo lijkt het althans, want om het zelf te beslissen moeten de Catalanen in München zien te winnen van Bayern. Toch wil trainer Xavi zeker niet van een wonder spreken. "Barcelona kan van iedereen winnen."

"We spelen tegen een van de zwaarste tegenstanders die we kunnen tegenkomen", erkende Xavi tijdens zijn persconferentie, geciteerd door Mundo Deportivo. "Het is één van de beste clubs ter wereld. Maar we hebben het in eigen hand. Als we winnen, zijn we gekwalificeerd." De statistiek dat Barça in de vijf ontmoetingen in München nog nooit won van Bayern, zei de trainer niet veel. "Statistieken zijn er om gebroken te worden."

"Waarom zouden we niet kunnen winnen van Bayern?", vroeg de zelfverzekerde Xavi zich hardop af. "Als ik de ploeg zie trainen, denk ik dat we klaar zijn om de strijd aan te gaan. Ik hoop dat onze vorige nederlagen tegen ze geen invloed hebben op de spelers. Dat is mijn taak. We moeten de wedstrijd zien te domineren en aan de bal komen. We zullen tot het einde blijven knokken."

Barcelona treft Bayern woensdagavond om 21:00 uur. Mocht het zelf niet winnen, dan is het bij puntverlies van Benfica tegen Dinamo Kiev alsnog zeker van overwintering in de Champions League. ""Maar het is beter om daar niet van afhankelijk te zijn", aldus Xavi. Gaat het mis voor Barcelona, dan wacht na de winterstop de Europa League.

Lees ook: Memphis klaar voor 'finale' in München: "Dit is onze laatste kans"

Lees ook: Nagelsmann knipoogt naar Benfica

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen