De Boer over trainerscarrière: "Dan ga ik nadenken"

7 december 2021, 21:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frank de Boer geniet momenteel van zijn vrije tijd. De trainer was afgelopen zomer met Oranje actief op hey Europees kampioenschap, maar dat werd geen succes. De oefenmeester besloot de eer aan zichzelf te houden en stapte op. Het is niet zo dat hij na het mislukte avontuur bij de telefoon zit te wachten tot een nieuwe club contact opneemt.

"Ik kijk wel veel voetbal, zoals een liefhebber betaamt. Verder doe ik niet zoveel", vertelt De Boer bij RTL7. "Als er iets op m'n pad komt, ga ik daar met m'n zaakwaarnemer over nadenken. Maar het is niet dat ik denk: ik moet nu aan de slag. Het is de afgelopen jaren heel hectisch geweest, dus de stekker mag er wel heel even uit. Ik ben vanaf mijn veertiende eigenlijk in een stuk doorgegaan, heb nooit echt de tijd voor mezelf genomen. Dan is dit wel eens lekker."

De clubloze oefenmeester vormt vanavond het analistenduo met Hedwiges Maduro, die assistent-trainer is bij Almere City FC. De club is op zoek naar een keuzeheer na het ontslag van Gertjan Verbeek. "Ze mogen altijd bellen", grapt De Boer, die met Ajax vier keer landskampioen werd in vijf seizoenen. Hij ziet dat de Amsterdammers de afgelopen jaren enorme stappen hebben gemaakt. Zo maakt de ploeg dit seizoen weer een uitstekende indruk in de Champions League.

Dat heeft mede met het salaris te maken van de spelers, stelt De Boer. "In mijn tijd was één miljoen euro het maximum, terwijl de beste spelers nu misschien wel vier miljoen verdienen. Dat is niet te vergelijken. Het zorgt er wel voor dat mensen naar Ajax toe willen. Tel daar jeugdopleiding bij op, die natuurlijk nog heel belangrijk is. Je levert goede jeugd af aan het eerste en hebt geld om goede spelers te kunnen komen. Bijvoorbeeld een Berghuis."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen