Van der Sar reageert op uitgelekt Overmars-nieuws: "Voorbarig"

7 december 2021, 20:51

Edwin van der Sar moest voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd in de Champions League van Ajax onverhoopt tekst en uitleg geven bij de ontwikkelingen rond Marc Overmars. Anderhalf uur voor de wedstrijd lekte namelijk het nieuws uit dat de directeur voetbalzaken zijn contract heeft verlengd. Dat is echter wat voorbarig, verzekerde hij.

Het nieuws lekte uit in de vorm van een aankondigingsvideo. Deze had Ajax vermoedelijk klaargezet voor wanneer de contractverlenging definitief was, maar naar verluidt was de video per ongeluk al kort op de officiële kanalen te zien. Kort erna werd deze op social media veelvuldig gedeeld.

Lees ook: BREAKING: 'Overmars bevestigt verlenging bij Ajax na foutje'

"Het is nog wat voorbarig", verzekerde algemeen directeur Van der Sar in gesprek met RTL. Dat is opmerkelijk, want De Telegraaf claimde kort na het uitlekken van de video al dat Overmars het nieuws zelf tegenover de krant bevestigd had. "We delen het graag zelf. Nu is het nog niet zo", herhaalde Van der Sar.

De directeur zelf wist niet hoe de video naar buiten was gekomen en kon dus niet bevestigen dat de fout bij Ajax zelf lag. "Alles wat met Ajax te maken heeft, is natuurlijk altijd interessant", zei hij over de verspreiding van de video. "Zeker als het gaat over iemand met de kwaliteiten van Marc. Dat is heel begrijpelijk."

De vraag of een contractverlenging dan wel heel dichtbij was, leek Van der Sar te willen omzeilen. "Continuïteit in een club is heel belangrijk", antwoordde hij. "Op het veld wil je je sterkhouders behouden en uiteindelijk probeer je dat ook in je eigen team", doelde hij op de directie van Ajax.

Lees ook: Opstelling Ajax: deze elf moeten zorgen voor foutloze groepsfase

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen