Messi en Mbappé zorgen voor pijnlijke Club Brugge-avond

7 december 2021, 20:39

Club Brugge hoopte op een wonder in de Champions League, maar al snel werd duidelijk dat het er niet inzat. Paris Saint-Germain was vanaf de eerste minuut heer en meester tegen de Belgen, waardoor het Europese avontuur voorbij is voor Noa Lang, Bas Dost en Ruud Vormer. De ploeg hoopte met een tastbaar resultaat de derde plek te pakken, waardoor er na de winter een plek zou zijn in de Europa League. Het zat er niet in.

Binnen twee minuten stonden de Fransen al voor door een treffer van Kylian Mbappé. Hij scoorde uit een rebound na een schot van Nuno Mendes. In de vijfde minuut kreeg Georginio Wijnaldum de kans om de marge al te verdubbelen, maar hij stuitte op keeper Simon Mignolet. Maar spannend, dat werd het geen moment in de hoofdstad van Frankrijk. In minuut zeven maakte Mbappé zijn tweede treffer van de avond al, na een goede pass van Angel Di Maria.

Ook na die goal dacht de ploeg van Mauricio Pochettino er niet aan om het gaspedaal los te laten. De manschappen bleven jagen op treffers, terwijl de Belgen amper de mogelijkheid hadden om op adem te komen. Desondanks kregen de bezoekers na een kwart wedstrijd een grote kans om de spanning terug te brengen via Cisse Sandra. De voetballer stuitte echter op Gianluigi Donnarumma, die na iets meer dan een half uur ook redding bracht op een inzet van Mats Rits. Die missers deden extra pijn bij de Belgische ploeg toen Lionel Messi nog voor rust het derde doelpunt maakte voor de Fransen.

Zie ook: Masterclass: Messi trefzeker voor PSG met heerlijke krul

PSG hoefde niet meer, Brugge leek niet beter te kunnen. Daardoor gebeurde er in het eerste gedeelte na rust weinig. twintig minuten voor tijd scoorde Rits de aansluitingstreffer, maar echt spannend werd het geen minuut. Het kwaliteitsverschil was simpelweg te groot. Een kwartier voor tijd zorgde Messi ervoor dat de marge weer drie werd. Hij scoorde een strafschop, waardoor Brugge met een ruime nederlaag afscheid neemt van het Europese podium.

RB Leipzig – Manchester City 2-1

Door de nederlaag van Brugge is RB Leipzig sowieso door naar de Europa League. De Belgen en de Duitsers hadden voorafgaand aan de laatste speelronde evenveel punten, maar uiteindelijk werd dat gat er drie. De ploeg uit de Bundesliga won namelijk knap van Manchester City. Dominik Szoboszlai zette de ploeg na een kwart wedstrijd op voorsprong na een goede pass van Konrad Laimer. De VAR riep de scheidsrechter wel naar de kant, maar de arbiter bleef bij zijn beslissing. Voor rust was Nathan Aké dicht bij de gelijkmaker met een kopbal, maar zijn inzet ging net over de lat.

André Silva verdubbelde twintig minuten voor tijd de score na een mooie pass van Emil Forsberg. Zeven minuten later maakte Riyad Mahrez het nog even spannend, maar dichterbij kwam de ploeg van Pep Guardiola niet. Het geloof leek helemaal weg toen Kyle Walker vlak voor tijd van het veld werd gestuurd met een rode kaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen