Ajax treft B-ploeg Sporting; twee Nederlanders aan de aftrap in CL

7 december 2021, 20:29

Sporting Portugal treedt niet bepaald met het sterkste elftal aan tegen Ajax. Waar de al gekwalificeerde Amsterdammers nog verrassende veel vaste krachten liet staan, wijzigde Sporting het elftal op liefst zeven plekken. De Portugese club zelf is immers al zeker van plek twee en daarmee dus ook overwintering.

Afgelopen vrijdag won Sporting de Portugese topper tegen Benfica met 1-3. Ten opzichte van dat duel zijn er dus slechts vier spelers blijven staan. Aanvoerder Neto, Goncalo Inacio en Matheus Reis, die met z'n drieën de defensie vormen, beginnen net als toen in de basis. Dat geldt ook voor middenvelder Manuel Ugarte, maar op basis van de overige zeven namen mag gesteld worden dat Sporting met een 'B-team' aantreedt. 

Lees ook: Opstelling Ajax: deze elf moeten zorgen voor foutloze groepsfase

Lees ook: Dit is waar Ajax allemaal nog voor speelt tegen Sporting Portugal

Nederlanders

Naast Ajax - Sporting staan er om 21:00 uur nog vijf andere duels op het programma, waarin slechts twee Nederlanders aan de aftrap staan. In de groep van Ajax speelt Donyell Malen als centrumspits van Borussia Dortmund - dat na de winter sowieso in de Europa League instroomt - tegen Besiktas. Erling Haaland begint daarmee op de bank.

Bij de kraker tussen Real Madrid en Inter is Denzel Dumfries de enige Nederlandse basisspeler. Stefan de Vrij, die voorafgaand aan het duel als twijfelgeval gold, begint op de bank. Virgil van Dijk is er zelfs helemaal niet bij wanneer zijn Liverpool, dat al groepswinnaar is, het opneemt tegen AC Milan. 

Lees ook: Club Brugge jaagt met Lang in de basis op stunt tegen Wijnaldum

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen