Club Brugge jaagt met Lang in de basis op stunt tegen Wijnaldum

7 december 2021, 17:50

Club Brugge gaat op jacht naar een stunt met Noa Lang in de basis. De Belgische club neemt het dinsdagavond om 18.45 uur op tegen Paris Saint-Germain, dat al zeker is van de volgende ronde. Waar voor de Fransen dus niets op het spel staat, moet de ploeg van Lang, Bas Dost en Ruud Vormer een resultaat halen om derde te worden in de poule.

Ondanks dat de Parijzenaars nergens voor spelen, start Mauricio Pochettino niet met een veredeld B-team. Zo wordt de voorhoede gevormd door Lionel Messi, Kylian Mbappé en Ángel Di María. Georginio Wijnaldum staat daar achter op het middenveld. De Nederlander is sinds zijn komst allesbehalve onomstreden, maar hij mag nu dus wel beginnen.

Het betekent dat de international van Oranje het opneemt tegen mede-international Lang, die bij de Belgen zoals verwacht een basisplaats heeft. Het is voor Brugge noodzakelijk om minstens gelijk te spelen, waarbij dan nog gehoopt moet worden dat Manchester City het niet laat lopen tegen RB Leipzig. Winnen de Duitsers, dan kunnen de Belgen sowieso geen derde meer worden. Dat zou betekenen dat het Europese avontuur er dit seizoen opzit.

Zowel Leipzig als Brugge heeft vier punten na vijf wedstrijden, waarbij het doelsaldo en het onderlinge resultaat beide in het voordeel is van Brian Brobbey en zijn ploeggenoten. De Belgen kunnen dus alleen doorgaan als ze meer punten behalen. Speelt Leipzig gelijk, dan moet Brugge winnen van PSG. Verliest de Bundesligaclub, dan hebben Lang en co genoeg aan een remise tegen de Franse topclub.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen