Van Stee over Sparta-vertrek: "Wil geen mensen beschadigen"

Van Stee over Sparta-vertrek: "Wil geen mensen beschadigen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 december 2021 – Henk van Stee is vertrokken bij Sparta Rotterdam, nadat het de afgelopen dagen al onrustig was in Rotterdam. De technisch directeur is eerlijk: zijn slechte relatie met algemeen directeur Manfred Laros heeft ervoor gezorgd dat de partijen nu uit elkaar gaan. Het is voor de Rotterdammers een aderlating, aangezien hij in de afgelopen drie seizoenen vijftien miljoen euro verdiende met uitgaande transfers. De bestuurder vond echter dat er te weinig geherinvesteerd werd in de selectie.

Vorig seizoen plaatste Sparta zich verrassend voor de play-offs voor Europees voetbal. "Ik denk dat ik onderschat heb hoe groot de impact van het goede seizoen is geweest op de spelersgroep. Spelers die weg wilden, spelers die meer salaris wilden. Er is wel wat veranderd", vertelt Van Stee in gesprek met De Telegraaf. Dit seizoen doet de ploeg het een stuk minder en bungelt het bij de onderste ploegen in de Eredivisie.

Een van de redenen daarvoor was het vertrek van Abdou Harroui, die naar Sassuolo ging. Er kwam geen serieuze vervanger voor hem. De algemeen directeur wilde pas uitgeven als het geld op de rekening stond, terwijl Van Stee vooruit wilde denken. "Ik ga niet ontkennen, dat Manfred en ik geen geweldige relatie hebben. Zo is het wel. Ik wil geen mensen beschadigen, maar je kunt wel zeggen dat er een groot verschil in karakter is tussen ons. En er was ook een verschil van inzicht tussen ons in het te voeren beleid. Ik wil niet alles noemen, maar het is bekend hoeveel is binnengeharkt op transfergebied de afgelopen jaren. Daar is genoeg mee gezegd."

De toekomst van Henk Fraser
Henk Fraser twijfelt door het vertrek van Van Stee aan zijn toekomst bij Sparta. De afgetreden bestuurder hoopt dat de trainer 'gewoon' op Het Kasteel actief blijft. "Hij hoeft niet uit loyaliteit naar mij toe weg te gaan, want wat mij betreft gaat hij gewoon door als trainer. Maar Henk is wel iemand, die zijn beslissingen altijd neemt op gevoel, dus hij zal puur bij zichzelf moeten kijken of hij nog het goede gevoel heeft om door te gaan."

Laros laat zich tegenover het medium ook uit over de toekomst van de trainer. "Er is gesproken en we willen er met elkaar alles aan doen om Sparta in de Eredivisie te houden. Dat is de intentie die we hebben uitgesproken naar elkaar", aldus de algemeen directeur.

gerelateerd